İstanbul için kritik uyarı!

İstanbul Valiliği'nden izahat geldi. Okullar tatil mi? İşte yanıtı...

Google Haberlere Abone ol
İstanbul için kritik uyarı!
İstanbul Valiliği'nden izahat geldi. Okullar tatil mi? İşte yanıtı...

İstanbul'da akşam saatlerinde kar yağışı ve havanın daha da soğumasıyla trafikte zor anlar yaşanıyor. Yetkililer evlerine gitmek dileyen vatandaşları toplu atama araçları kullanmaları konusu için uyarırken boğaz köprülerinde yaşanan buzlanmaya da dikkat çekildi. İstanbul’da gün boyu aralıklarla yağan kar yağışı akşam saatlerinde de etkisini gösterdi. Kar sebebiyle sürücüler zor anlar yaşarken, seyrüsefer durma noktasına geldi. Meteorolojinin uyarılarının peşinden beklenen kar yağışı İstanbul’da etkisini gösterdi. Gece saatlerinde başlayan kar yağışı gün boyu aralıklarla devam etti. Akşam saatlerinde etkisini yine göstermeye başlayan kar yağışı Beşiktaş’ta trafiği de menfi etkiledi. Kar yağışı sebebiyle yöntemler kayganlaşırken, sürücüler trafikte ilerlemekte güçlük çekti. Aniden bastıran kar sebebi ile yolda kaldıklarını belirten bir motosiklet sürücüsü de, “Levent’ten buraya yarım saatte anca geldim. Trafik beye tıkanmış. Yerler aşırı kaygan. Ayaklarım yerde gidiyorum” dedi.

İstanbul'da okullar tatil

İstanbul Valiliği, okulların 1 gün tatil edildiğini duyurdu. Açıklamada, 'Meteoroloji yetkilerinden tahsil edilen bilgiye göre; ilimizde aralıklarla süren kar yağışının bu gece ve çarşamba günü etkisini artırması ve don vakayı beklenmektedir. Valiliğimizce öğrencilerimizin herhangi bir risk ve mağduriyetle karşılaşmamaları için anaokulu, ilkokul, ortaokul, liseler ile hususi eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim ve öğretime 18 Şubat Çarşamba günü 1 (bir) gün fasıla verilmesi müsait görülmüştür. Aynı gün halk kuruluş ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile gebe personel idari izinli sayılacaktır. Ayrıca, İstanbul ilinde var kar yağışının menfi etkilerine karşı ilgili kuruluş ve firmalar lüzumlu tedbirleri almaları konusu için Valiliğimizce uyarılmıştır. Yağan kar yağışının umumi yaşamı menfi etkilemesi, ulaşım hizmetlerinde ve trafikte oluşturulacağı güçlükler göz önünde bulundurularak;

Vatandaşlarımızın;
- Zorunlu olmadıkça hususi araçları ile trafiğe çıkmamaları,
- Trafiğe çıkan vasıtaların her zaman zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmaları,
- Kuraldışı ve seyrüsefer seyrini tehlikeye atıcı davranışlardan kaçınmaları, seyrüsefer işaret ve işaretçilerine uymaları,
- Görülebilecek don ve buzlanmaya karşı tedbirli olmaları ve resmi makamlara ilişkin duyuruları takip etmeleri ciddiyet arz etmektedir.

Kamuoyunun bilgilerine önemle duyurulur' ifadelerine yer verildi.

Köprülerde buzlanma

Trafikte bir başka tehlike ise kış lastiği kulanmayan sürücüler sebebiyle yaşanıyor. Yetkililer vatandaşları toğlu atama kullanmaları konusu için uyarıyor.

Boğaz köprülerinde havanın soğumasıyla müşterek buzlanmanın yaşandığı ve kimi araçalrın kaydığı belirtilirken belediye ekiplerinin yol çalışması da devam ediyor...

Kazanasmaz: 2 saat bulunduğunuz yerde kalın

Ünlü seyrüsefer uzmanı Murat Kazanasmaz da twitter hesabından vatandaşları uyardı. Kazanasmaz 'Şu anda neredeyseniz en az 2 saat orada kalın. Dışarıya çıkarsanız orada da kalacaksınız' mesajını takipçileriyle paylaştı.



Beylikdüzü-Avcılar arası felç

Akşam saatlerinde etkisini artıran kar yağışı, D-100 Karayolu'nda trafiği kilitledi. Beylikdüzü-Avcılar içinde metrobüsler durdu. Metrobüs yolcuları araçlardan inerek yürümek durumunda kaldı.
O anlar, yurttaşlar yönünden cep telefonu kamerasıyla da görüntülendi.

Tem'de araçlar adım adım ilerliyor

Yoğun kar yağışı sebebiyle sürücüler zor anlar yaşıyor. Ana arterlerin tamamında seyrüsefer durma noktasına gelirken, araçlar adım adım ilerliyor.
Trafiğin en hummalı bulunduğu yer ise TEM Otoyolu. Her iki istikamette de araçlar hummalı tipi yağışı altında güçlükle ilerliyor.

Kaynak: FANATİK

Yorumlar