İnge Kirsch: Bisiklet turizmde Mallorca'nın tek alternatifi Antalya'dır

Almanya'nın dünya şampiyonu eski milli atleti ve Düsseldorf Bisiklet Kulübü Başkanı İnge Kirsch, spor turizminde Antalya'nın cazip bir turizm destinasyonu olduğunu söyledi.Almanların, tatil tercihinde Antalya'nın birinci sırada olduğunu bunun...

Google Haberlere Abone ol
İnge Kirsch: Bisiklet turizmde Mallorca'nın tek alternatifi Antalya'dır

Almanya'nın dünya şampiyonu eski milli atleti ve Düsseldorf Bisiklet Kulübü Başkanı İnge Kirsch, spor turizminde Antalya'nın cazip bir turizm destinasyonu olduğunu söyledi.

Almanların, tatil tercihinde Antalya'nın birinci sırada olduğunu bunun başta bisiklet olmak üzere tüm spor dallarıyla desteklenmesi gerektiğini belirten Kirsch, Alman gençlerin bisiklet sporunda Alanya ve Manavgat'ı pilot bölge seçtiğini kaydetti. Side'ye tatile gelen Kirsch, bisiklet sporu ve atletizm çalışmalarıyla ilgili bilgilendirme yaptı.

Kirsch, genç Alman bisikletçi ve atletlerin sürekli İspanya'ya Mallorca'ya gitmeye soğuk baktığını ve Manavgat ve Alanya bisiklet parkurlarını beğendikleri Türkiye'ye gelmek istediklerini ifade etti.

Eşi Toni Kirsch'in Almanya Bisiklet Federasyonu As Başkanı olduğunu hatırlatan bayan Kirsch, "Biz 6 yıldır Antalya'da kendi evimizde gibi hem antrenmanımızı yapıyoruz hem de bisiklet sporcularımıza bölgenin tarihi tanıtıyoruz. Antalya bisiklet turizmde, dünyada Mallorca'ya tek alternatif olacak yer. Fakat şehirde bisiklet sporu cazip değil. Antalya ve turistik ilçelerinde bisiklet kiralama istasyonlarının sayısının artması gerekir. Şehir yapılaşmalarında bisiklet yolları ön planda tutulmalı. Almanya'nın başta Kuzey Ren Westfalya Eyaleti'nde başta başşehir Düsseldorf olmak üzere yaya yolu önceliği ve bisiklet yollarının önceliği birinci sıradadır." dedi.

CİHAN

Yorumlar