Güreşte Türkiye 3.'sü Ardahan Üniversitesi oldu

Ardahan Üniversitesi (ARÜ), kuruluşundan bu yana kısa bir süre geçmesine rağmen akademik, kültürel başarılarına sportif alanlarda da aldığı başarıları da ekleyerek kendisinden söz ettirmeye devam ediyor. Afyonkarahisar’da düzenlenen...

Google Haberlere Abone ol
Güreşte Türkiye 3.'sü Ardahan Üniversitesi oldu

Ardahan Üniversitesi (ARÜ), kuruluşundan bu yana kısa bir süre geçmesine rağmen akademik, kültürel başarılarına sportif alanlarda da aldığı başarıları da ekleyerek kendisinden söz ettirmeye devam ediyor.

Afyonkarahisar’da düzenlenen Üniversiteler arası Türkiye Güreş Şampiyonası'nda Ardahan Üniversitesi'ni serbest stilde 57 kiloda temsil eden Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) 1. Sınıf öğrencisi Mutlu Cenkeri Türkiye 3.'sü oldu.

ARÜ BESYO hocalarından eski milli güreşçi Araştırma Görevlisi Dr. Ömer Kaynar, "Türkiye, Avrupa ve dünya şampiyonlarının da üniversiteler arası turnuvaya katıldığı bu nedenle güreş sporunda başarı elde etmek çok zor. Ancak biz Ardahan Üniversitesi olarak bunu başardık." dedi.

Ayrıca Kaynar, Ardahan Üniversitesi güreş takımının önümüzdeki yıllarda üniversiteler arası Türkiye şampiyonasında takım olarak şampiyon olmak istediklerini ve bunu başarabileceklerine inandıklarını ifade etti.

CİHAN

Yorumlar