Güreşte Selçuk Çebi, finale yükseldi

Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası'nın son gününde 80 kiloda mindere çıkan milli güreşçi Selçuk Çebi, finale kaldı.

Google Haberlere Abone ol
Güreşte Selçuk Çebi, finale yükseldi

Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası'nın son gününde 80 kiloda mindere çıkan milli güreşçi Selçuk Çebi, finale kaldı. Selçuk Çebi, akşam seansında Macar güreşçi Peter Bacsi ile altın madalya için mücadele edecek. 71 kilodaki diğer milli güreşçi Yunus Özel ise final şansını kaybederken, akşam seansında bronz madalya için mindere çıkacak.

Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de gerçekleştirilen Büyükler Avrupa Şampiyonası'nın son gününde 71 kiloda Yunus Özel, 75 kiloda Şeref Tüfek, 80 kiloda Selçuk Çebi ve 85 kiloda Ahmet Yıldırım mindere çıktı.

Bu 4 sporcudan sadece 2009 Avrupa şampiyonasında en son bronz madalyasını kazanan Selçuk Çebi, finale yükselen tek isim oldu. Çebi, 1. tur karşılaşmasında Polonyalı Miçhalık Tadeusz'u 1 - 0, çeyrek finalde Ukraynalı Shyhman Oleksandr'ı 3 - 0, yarı finalde de Rus rakibi Bekhan Özdoev'i de tuşla geçerek, altın madalya için mindere çıkmaya hak kazandı.

Çebi, finalde Macar güreşçi Peter Bacsi ile karşılaşacak.

YUNUS ÖZEL BRONZ İÇİN GÜREŞECEK

71 kilodaki güreşçimiz Yunus Özel de ilk turda Finlandiyalı Henri Palomaki'yi puan vermeden geçti. 2. turda Azeri Rasul Junayev ile karşılaşan Yunus Özel, 9 - 1'lik teknik üstünlükle rakibine mağlup oldu. Azeri Rasul’un finale çıkması ile repesaj hakkı kazanan Yunus Özel, Letonyalı Mironovs Sergejs'i 8 - 0 teknik üstünlükle yenerek, bronz madalya için şansını sürdürdü.

ŞEREF TÜFEK VE AHMET YILDIRIM ELENDİ

75 kiloda mindere çıkan Şeref Tüfenk ise ilk turda Yunan Gievgkeni Pentorets'ı 6 - 0 yenmeyi başardı. Şeref, ikinci turda da Gürcü Zurabi Datunashvili'yi 5 - 2 mağlup etti. Çeyrek finalde Macar Lasclo Szabo ile karşılaşan Tüfek, mücadeleden 5 - 4 yenik ayrıldı. Şeref Tüfenk, kendisini yenen rakibi Szabo'nun da sonraki turda yenilmesiyle bronz için mücadele etme şansını kaybetti ve şampiyonaya madalyasız veda etti.

85 kiloda mücadele eden Ahmet Yıldırım da ilk turda Romen Attila Tamas Gheza ile karşılaştı. Bu karşılaşmada rakibini 5-0'lık skorla geçen Yıldırım, Gürcü Roberti Kobliaşhvili'ye 1 - 0 mağlup oldu. Gürcü sporcunun finale çıkmasını bekleyen Yıldırım, bu gerçekleşmeyince şampiyonadan elenen ikinci sporcumuz oldu.

Avrupa Güreş Şampiyonası Grekoromen Stil son gün maçlarında 4 sıkletin final ve brnoz müsabakaları akşam seansında gerçekleştirilecek.
CİHAN

Yorumlar