Galatasaray’dan Doğu açılımı

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal tarafından, Bitlis’in Tatvan ilçesinde uygulamalı 18 derslik bir okul, Galatasaray Spor Kulübü tarafından da tam donanımlı bir spor kompleksi yapılacağı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
Galatasaray’dan Doğu açılımı

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal tarafından, Bitlis’in Tatvan ilçesinde uygulamalı 18 derslik bir okul, Galatasaray Spor Kulübü tarafından da tam donanımlı bir spor kompleksi yapılacağı belirtildi.

    Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, Bitlis Genç İşadamları Derneği (BİGİAD) yönetim kurulu üyeleri, Bitlis Galatasaraylılar Derneği yönetim kurulu üyeleri ve işadamlarını ve STK’ların girişimleri sonucu, Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal’dan, Tatvan’da yapılmak üzere uygulamalı 18 derslik bir okul ve Galatasaray Spor Kulübü’nden de tam donanımlı bir spor kompleksi yaptırılması sözü alındı.

    Galatasaray’ın İstanbul’daki Arena Stadı’nda Ünal Aysal ile yaptıkları görüşmeleri değerlendiren Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, yaptıkları görüşmeler neticesinde Tatvan’a bir okul ve bir spor kompleksi sözü aldıklarını söyledi.

    İstanbul görüşmeleri sonrası Tatvan’da gazetecilere açıklamalarda bulunan Kaymakam Erkan, şöyle konuştu:

    “Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal ile yaptığımız görüşme son derece sıcak bir ortamda ve olumlu geçti. Yaptığımız görüşmede ilçemiz için gerçekten gerekli olan önemli yatırımların sözünü aldık. Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal'ın Tatvan’a ayrı bir ilgili göstermesi bizleri son derece mutlu etti. Görüşmeler neticesinde başkanımızın da şahsi olarak yapılmak üzere uygulamalı 18 derslik bir okul ve Galatasaray Spor Kulübü’nden de tam donanımlı bir spor kompleksi yaptırılması sözünü aldık. Bu yatırımların en kısa sürede hayata geçmesi için görüşmelerimiz devam edecek. Ülkemizin büyük kulüplerinden bir olan Galatasaray Spor Kulübü’nün doğuya ve ilçemize yapacağı yatırım ilçemiz açısından büyük önem taşıyor. Bu bağlamda baktığımızda gerek kurulacak olan uygulamalı okul gerekse spor kompleksi bu bölgedeki yetenekli gençlerin, yetenekli cevherlerin bir bir keşfedilip ülke sporuna kazandırılmasına büyük katkı sunacağına inanıyoruz. Ben tekrardan bizleri sıcak bir ortamda karşılayan ve ilçemize önemli yatım sözü veren Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal’a yapacakları yatırım, ilgi ve alakalarından dolayı çok teşekkür ediyorum.”

    Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy ise “Arena Stadında Ünal Aysal ve yönetim kurulu üyeleriyle görüşmeler yaptık. Yaptığımız görüşmelerde dezavantajlı gençler için 18 derslikli uygulamalı bir okul ve tam donanımlı bir spor akademisi ile ilgili projelerimizin tanıtımını yaptık. Projelerimize sıcak baktılar ve mayıs ayı içinde ilçemizdeki Bitlis Galatasaraylılar Derneği’nin açılışıyla birlikte bu projelerimizin hayata geçirilmesi için yer tespiti yapacaklarını ve çalışmaları başlatacaklarını söylediler. Düşüncülerinin, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki gençleri kazanmak olduğunu belirterek, bu aktiviteler için Tatvan’ın çok uygun bir yer konumunda olduğunu dile getirdiler. Tatvan’a güzel şeyler kazandırtmanın gururu içindeyiz. Bunda emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

CİHAN

Yorumlar