Galatasaray gözünü Avrupa’daki Türk yeteneklere dikti

Galatasaray, Yıldıray Baştürk, Hamit ve Halil Altıntop kardeşlerin yetiştiği SG Wattenscheid 09 takımıyla ile yaptığı anlaşmayla Avrupa’daki Türk yetenekleri kazanmayı amaçlıyor.

Google Haberlere Abone ol
Galatasaray gözünü Avrupa’daki Türk yeteneklere dikti

Galatasaray, Yıldıray Baştürk, Hamit ve Halil Altıntop kardeşlerin yetiştiği SG Wattenscheid 09 takımıyla ile yaptığı anlaşmayla Avrupa’daki Türk yetenekleri kazanmayı amaçlıyor. Bunun için Wattenscheid’da Galatasaray Akademisi kurulacak. Sarı-Kırmızılıların bu çalışması diğer Türk kulüplerine örnek teşkil etmesi bekleniyor. Alman kulübü SG Wattenscheid 09 takımıyla anlaşmaya varan Sarı-Kırmızılı ekip gurbette yetişen Türk yetenekleri kazanmayı amaçlıyor.

    Konuyla alakalı bir açıklamaya yapan SG Wattenscheid 09 Kulübü’nün sportif koordinatörü Engin Tuncay, alt yapı çalışmalarında Galatasaray ile ortak hareket edeceklerini, bu projenin detaylarının 30 Nisan’da netleşeceğini söyledi. Bu projenin gerçekleşmesinde işadamı Adem Çukur'un büyük katkısı olduğunu belirten Tuncay, “Yaklaşık bir yıldır bu proje ile ilgili Galatasaray'ın bir araştırması olduğunu gazetelerden takip ediyordum. Bizim takımında bu şekilde bir projeye ihtiyacı olduğunu düşünüyordum. SGWattenscheid 09'un ikinci başkanı Olivier'i beni aradı ve küçük çapta bize destek verecek bir sponsor bulmamı istedi. Bende kendisine aslında daha büyük bir proje hakkında düşüncelerimin olduğunu ilettim. Olay bu şekilde gelişti.” dedi. Daha henüz projenin başında olduklarını ifade eden Tuncay, “Detayları görüşeceğiz. İdare bölümü, yönetim bölümü nasıl gerçekleşecek, kim tarafından yönetilecek bunlar daha henüz netleşmedi. Kesin olan birşey var. Ben altyapıda kalacağım ve Galatasaray'a oyuncular yetiştireceğiz.” şeklinde konuştu.

ÇOK SAYIDA TÜRK YILDIZ BU KULÜPTEN YETİŞTİ

    Bochum kentinde bulunan SG Wattenscheid Kulübü 1909 yılından bu yana faaliyet gösteriyor. Kulüp, Yıldıray Baştürk, Ahmet Dursun, Halil Altıntop, Hamit Altıntop, Barış Özbek, Muharrem Uz, Kerim Demirbay ve İshak Doğan gibi birçok Türk futbolcusunu futbol dünyasına kazandırdı. Kulüp aynı zamanda, Karl Heinz Feldkamp, Hannes Bongartz, Michael Skibbe, Uwe Neuhaus ve Thorsten Fink gibi dünyaca ünlü teknik direktörler çalıştı.
CİHAN

Yorumlar