Fenerbahçeli futbolculardan anlamlı buluşma

2011’de yaşanan depremin ardından yaşamlarını konteyner kentte sürdüren Vanlı çocuklar, Fenerbahçeli futbolcular Emre Belözoğlu, Mehmet Topal, Caner Erkin, Salih Uçan ve Pierre Webo ile bir araya geldi.    Etiler Develi...

Google Haberlere Abone ol
Fenerbahçeli futbolculardan anlamlı buluşma

2011’de yaşanan depremin ardından yaşamlarını konteyner kentte sürdüren Vanlı çocuklar, Fenerbahçeli futbolcular Emre Belözoğlu, Mehmet Topal, Caner Erkin, Salih Uçan ve Pierre Webo ile bir araya geldi.

    Etiler Develi Restaurant'ta gerçekleştirilen organizasyona futbolcuların yanı sıra ses sanatçıları Funda Arar ve Rojin, Aziz Yıldırım'ın kızları Hande Gamgam, Gülşah Gordi, sarı - lacivertli kulübün eski yöneticisi Yasemin Merçil ile Mehmet Topal'ın eşi Selda Topal katıldı.

    Organizasyonla ilgili takım arkadaşları adına konuşma yapan kaptan Emre Belözğolu, kendisinin de yokluğun ne olduğunu bildiğini söyledi. Emre Belözoğlu, "Böyle bir ortamda cümle kalmıyor. Öncelikle Topal ailesine teşekkür ediyorum. Buraya bizleri davet ettiler. Futbolcular için her zaman örnek bir aile oldular. Funda ve Rojin hanıma da teşekkür ediyorum. Biz de çocuk olduk. Bu duyguları inanıyorum bütün futbolcu arkadaşlarımız hissediyorlardır. Yokluğu bizler de iyi biliriz. Ama yokluğu İstanbul'da bilirim ben. Biraz önce duygularını ifade etmeye çalışan konuşmasa bile duygularını ifade edebilecek Serhat'ı dinledik. Bir annenin ağlayışlarına şahit olduk. Bizler Fenerbahçe Futbol Takımı futbolcuları olarak elimizden gelen herşeyi böyle projeleri desteklemek istiyoruz. Bunu da herkesin bilmesini isterim. Bizim adımıza ne düşerse bu güzel kardeşlerimizin güzel bir geleceği olsun diye elimizden gelen herşeyi yapmaya çalışacağız." ifadelerini kullandı.

    "Van Benim Ben Vanım" projesiyle, depremin ardından yaşamlarını konteyner kentlerde güç koşullarda sürdüren ailelere dikkat çekilmesi amaçlanan organizasyonu başlatan Rojin de "Bu konuda yardımcı olan özellikle futbolculara çok teşekkür ediyorum. Bu çok değerli bir şey. Hayat o kadar kısa ki açık büfe yemeğimiz olsa bir tabak yeriz. 10 tane evimiz olsa birinde otururuz. Paylaşmak çok güzel bir duygu. Olan olmayana verecek. Hayat böyle. 3 yıldır o kadar zor koşullarda yaşıyorlar ki ben buna şahidim. Gidip görmek lazım. Konteyner deyince ev gibi anlaşılıyor o kadar ince bir şey ki. SErhat söyledi annelerimiz bizleri nefesleriyle ısındırıyor. Gerçekten bir farkındalık ve duyarlılık yaratmak istedik. Herkese çok teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

    4 yıldır eşinden ayrı olan ve kızıyla konteynerda kalan Sabiha Çınar isimli kadın da sokakta kaldığı dönemde kendisine konteyner verildiğini şimdi de o konteynerleri boşaltmaları gerektiğini dile getirdi. Çınar, yetkililerin şimdi de kendilerine çıkmaları gerektiğini söylediklerini ve gidecek yer de göstermediklerini ifade etti.

    Bu arada Vanlı 12 yaşındaki Serhat Turgut da konteynerlerde yaşamanın zorluklarından bahsederek, evden başka bir şey istemediklerini dile getirdi.

    Konuşmaların ardından Fenerbahçeli futbolcular, çocukların üzerindeki formaları imzaladı. İmzanın ardından kendilerini getiren otobüsü bekleyen Vanlı çocuklar, futbolcuların arabalarını incelemeleri ise dikkat çekti.

CİHAN

Yorumlar