Dünya basını Beşiktaş'ı konuşuyor!

Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi 2. turunda İngiliz ekibi Liverpool'u elemesi, dünya basınında da yer buldu.

Google Haberlere Abone ol
Dünya basını Beşiktaş'ı konuşuyor!

UEFA, internet sitesinde siyah-beyazlıların galibiyetine,"Korkusuz Beşiktaş, Liverpool’u penaltılarla eledi"başlıklı haberiyle yer ayırdı. Haberde, Beşiktaş’ın seyircisi önünde penaltılarla doğal dışı bıraktığı rakibini, UEFA Şampiyonlar Ligi zaferini yaşadığı stattan 10 sene sonra eli anlamsız gönderdiği yazıldı.

İsveç’in Aftonbladet gazetesinin internet sitesinde yer saha maç haberi, "Liverpool’un karabasan gecesi" başlığıyla okurlarının karşısına çıktı. Haberde, Liverpool’un ligde hafta sonu Manchester City ile oynayacağı kritik maç öncesi, Beşiktaş karşısında karabasan bunun şeklinde bir mağlubiyet aldığı kaydedildi. Ayrıca, siyah-beyazlı takımın taraftarlarının karşılaşmada üstüne düşüş gösteren görevi yerine getirerek, Beşiktaş’ın penaltılarla elde ettiği galibiyette kocaman hisse sahip bulunduğu aktarıldı.

ABD’nin televizyon kanallarından ESPN’nin internet sitesi Beşiktaş’ın galibiyetini, "Liverpool, fena performansının bedelini penaltılarda elenerek ödedi" ifadesine değinerek duyurdu. Liverpool’un performansının düş kırıklığı yaşattığı kaydedilen haberde, İngiliz ekibinin çalıştırıcısı Brendan Rodgers’ın, siyah-beyazlıların teknik direktörü Slaven Bilic’in taktiksel değişikliklerine karşılık veremediği söylendi. Haberde ayrıca, Bilic’in bu galibiyetle Avrupa futbolunda kendisini bir kere daha ispatladığına dikkat çekildi.

İspanya’nın Marca gazetesi, internet sitesinde yer verdiği maç haberinde Liverpool’un elenmesini "sürpriz" şekilde nitelendirdi. Sahasında aldığı 1-0’lık galibiyetin avantajını koruyamayan Liverpool’un, Dejan Lovren’in kaçan penaltısıyla Avrupa Ligi’ne veda ettiği bildirildi.

Avustralya’nın The West Australian gazetesinin internet sitesinde ise Liverpool’un tarihinin en kocaman başarısını tattığı statta Beşiktaş’a penaltılarla yenildiği söylendi.

Alman basını

Sportbild dergisinin internet sayfası, "Arslan attı, Beşiktaş Liverpool’u eledi" başlığıyla verdiği haberde, tarihsel bir yerde Liverpool’un acı bir mağlubiyet aldığı anlatım edildi. Liverpool’un, Beşiktaş’a penaltı atışları sonucunda elendiği "Atatürk Stadı’nda" 2005 yılında Milano’ya karşı dramatik penaltı atışları sonrasında Şampiyonlar Ligi finalini kazandığı hatırlatıldı. Karşılaşmada Beşiktaş’a 1-0 üstünlüğü veren golü atan Tolgay Arslan’ın da mükemmel bir oyun sergilediği vurgulandı.

"Die Welt" gazetesinin internet sayfası da "Hamburg’un eski oyuncusu Liverpool’u eledi" başlığını kullanarak, Tolgay Arslan’ın 72. dakikada attığı golle ilk maçtaki sonucunda egale ettiğine işaret edildi. "Bild" gazetesi, eski Hamburglu Tolgay Arslan’ın Liverpool’a attığı golle hem Beşiktaş’ı 1-0 öne geçirdiği hem de maçı uzatmalara taşıdığına işaret edildi.

Arslan’ın daha sonraki penaltı atışında da muvaffakiyetli bulunduğu belirtilen haberde, Liverpool’da oynayan eski Bayern Münih’in eski futbolcusu Emre Can’ın da penaltı atışında golü attığı lakin acı bir biçimde elendiği kaydedildi. Alman hususi televizyon kanalı "n-tv" de Beşiktaş’ın galibiyetini "Liverpool dramatik bir biçimde muvaffakiyetsiz oldu" başlığıyla duyurdu.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar