Dirk Kuyt: 100 gol güzel bir hedef; ama önemli olan şampiyon olmak

Fenerbahçe'nin Hollandalı futbolcusu Dirk Kuyt, Antalya'da gerçekleştirdikleri ikinci yarı hazırlık çalışmalarını değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol
Dirk Kuyt: 100 gol güzel bir hedef; ama önemli olan şampiyon olmak

Fenerbahçe'nin Hollandalı futbolcusu Dirk Kuyt, Antalya'da gerçekleştirdikleri ikinci yarı hazırlık çalışmalarını değerlendirdi. Kuyt, ligin ikinci yarısına hazır olarak girmek istediklerini söyledi. Yıldız oyuncu, takımın 100 gol geçmesinin güzel bir hedef olabileceğini; ancak önemli olanın şampiyonluk olduğunu dile getirdi.

    Sendito Zeynep Hotel'de gerçekleştirilen antrenmanın ardından açıklamalarda bulunan Dirk Kuyt, "Kısa bir tatilin ardından Antalya'da birlikteyiz. Mükemmel tesisleri olan bir otelde kampımızı sürdürüyoruz. Hedefimiz bu harika tesislerde kendimizi ligin ikinci yarısına hazırlayabilmek." diye konuştu.

    Ligin ilk yarısına çok iyi bir başlangıç yaptıklarını kaydeden Hollandalı yıldız, "Fakat bu geride kaldı artık. Yeni bir başlangıç için ilerlememiz gerekiyor. Dün ve bugün takımımız çok iyi bir çalışma süreci geçirdi. Kampın geri kalan süresinde amacımız ligin ikinci yarısına hazır olmak için çalışmalarımızı sürdürmek olacak." ifadelerini kullandı.

    Emenike, Sow ve Webo ile birlikte toplam 31 gol kaydettiklerinin hatırlatılması üzerine Kuyt, "Forvet oyuncularımız gerçekten çok iyi bir pefrormans ortaya koydu. Birbirimize yardım ediyor ve goller atıyoruz. Fakat geliştirecek şeyler de vardır. Şunun da doğru olmadığını söylemeliyim. Sadece forvet oyuncularının konuşulması doğru değil. Biz takım sayesinde arkadaşlarımıza asist yapma veya gol pozisyonuna girme fırsatı buluyoruz. İkinci yarı da mümkün olduğu kadar gol bulmak için çalışmalarımızı sürdüreceağiz." şeklinde konuştu.

    Fenerbahçe adına attığı en güzel golün hangisinin olduğu sorulması üzerine tecrübeli oyuncu, "Fenerbahçe adına attığım her gol çok değerliydi. Seçemiyorum." karşılığını verdi.

    100 gol barajını geçip geçemeyecekleri yönündeki bir soruya da Kuyt, şu cevabı verdi: "100 gol bu tabii ki zorlu bir hedef. Şu anda ligde ortalam kaydettiğmiz gol maç başına 2 buçuk. Takımımız günden güne hala kendini geliştiriyor. Ve bu takımda şöyle bir şey var. Hiçbir zaman tatmin olmuyor. 1 - 0, 2 -0 önde götürüyor olsak da 3 atma derdinde oluyoruz. 100 gol güzel bir hedef olabilir fakat bizim için en önemli şey şampiyon olmak."

    Kuyt, son olarak tecrübeli bir futbolcu olarak takıma kattıkları yönündeki başka bir soruya da "Tabii ki 33 yaşındaysanız tecrübeli bir futbolcusunuzdur. 6 yıl Liverpool'da forma giydim ve buradaki diğer oyuncularla tecrübemi paylaşma ve onlara yardım etme gayreti içindeyim. Öbür oyuncular da bana yardım ediyor. Bu takımda oynamaktan gurur duyoyorum. Burada birbirimize saygı duyuyor ve yardım ediyor ve birbirimiz için savaşıyoruz. Birbirimiz için savaşmak mücadele etmek benim hep yapmak istediğm şey." cevabını verdi. CİHAN

Yorumlar