Chelsea 2-2 PSG

Devler Ligi'nde Paris Saint-Germain, 1-1'in rövanşında Chelsea'ye konuk oldu. Fransızlar, süperstarı Ibrahimovic'in kırmızı kart gördüğü maçta yılmadı ve İngiliz rakibiyle 2-2 berabere kalıp uzatmalar sonunda çeyrek finale arttı.

Google Haberlere Abone ol
Chelsea 2-2 PSG
Devler Ligi'nde Paris Saint-Germain, 1-1'in rövanşında Chelsea'ye misafir oldu. Fransızlar, süperstarı Ibrahimovic'in kırmızı kart gördüğü maçta yılmadı ve İngiliz rakibiyle 2-2 berabere kalıp uzatmalar sonunda çeyrek finale arttı.

İngiltere Premier Lig önderi Chelsea, Paris’te oynanan ve 1-1 sona eren ilk maçın rövanşında Fransız ekibini, Stamford Bridge Stadı’nda ağırladı. Mücadelenin 31. dakikasında Oscar’a yaptığı faul sonrasında hakem Björn Kuipers, Zlatan İbrahimoviç’i kırmızı kartla cezalandırdı ve misafir ekip 10 şahıs kaldı. Maçın ilk ½ si golsüz sona erdi.

81. dakikada uygulanan korner atışında kaptan Terry’nin kafayla indirdiği topu penaltı noktası üstündeki Cahill ağlara gönderdi ve Londra takımı 1-0 öne geçti. Fransız mümessili 5 dakika sonra David Luiz ile beraberliği yakaladı. Sağ taraftan uygulanan korner atışında ceza konusunda iyi yükselen Brezilyalı futbolcu, baş vuruşuyla eski takımına karşı eşitliği getiren golü attı ve karşılaşma uzatmalara gitti.

96. dakikada Zouma ile hava topuna yükselen Silva, topa eliyle müdahale edince hakem Kuipers penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Hazard, meşin yuvarlağı kaleci Sirigu’nun solundan ağlarla buluşturdu ve tekrardan takımını öne geçirdi: 2-1.

Paris ekibi, ikinci uzatma devresinde bir defa daha eşitliği yakaladı. İlk uzatma devresinde penaltıya sebep bulunan Silva, sol taraftan uygulanan korner atışından gelen topu baş vuruşuyla ırak direğe doğru yönlendirdi ve kaleci Courtois’i aşan meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 2-2.

Deplasmanda rakibine karşı 10 şahıs savaş eden Paris St Germain, kalan dakikalarda skoru korudu ve deplasmanda atılan gol avantajıyla adını çeyrek finale yazdırdı.

Mourinho 6 sene sonra ikinci turda elendi

Chelsea’deki ikinci devrinde Londra ekibiyle iddialı bir sezon geçiren Portekizli teknik adam Jose Mourinho, 6 sene sonra ilk defa 'Devler Ligi'ne ikinci turda veda etti.

Mourinho, İtalya’nın Inter ekibini çalıştırdığı devirde İngiliz takımı Manchester United ile eşleşmişti. İlk maçta sahasında golsüz berabere kalan Inter, Old Trafford Stadı’nda rakibine Vidic ve Ronaldo’nun golleriyle 2-0 yenik olmuş ve Şampiyolar Ligi’nin ikinci turunda elenmişti.

'Devler Ligi'nde Fransız ekiplerine karşı 18 maçına çıkan Mourinho, dün gece üçüncü mağlubiyetini aldı.

Chelsea’nin elenmesinin arkasından Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final savaşı verici iki İngiliz takımı kaldı. Gelecek hafta rövanş maçına çıkacak Manchester City, Barcelona’ya karşı sahasındaki ilk maçı 2-1 kaybederken, Arsenal da Monaco’ya karşı Emirates Stadı’ndaki ilk mücadelede 3-1 yenik olmuştu.

AA

Kaynak: FANATİK

Yorumlar