Bursaspor Başkanı Bölükbaşı: Borcumuz 50 milyondan fazla

Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı, kulübün 50 milyon liradan fazla borcunun olduğunu söyledi. Bu sene hedeflerinin ilk 5 olduğunu belirten Başkan Bölükbaşı, “İlk 5 Avrupa kupaları demek. Şampiyonluk; ikincilik, üçüncülük ve dördüncülükte...

Google Haberlere Abone ol
Bursaspor Başkanı Bölükbaşı: Borcumuz 50 milyondan fazla

Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı, kulübün 50 milyon liradan fazla borcunun olduğunu söyledi. Bu sene hedeflerinin ilk 5 olduğunu belirten Başkan Bölükbaşı, “İlk 5 Avrupa kupaları demek. Şampiyonluk; ikincilik, üçüncülük ve dördüncülükte olabilir.” dedi.

Özlüce Tesisleri’nde düzenlenen Bursaspor Divan Kurulu Toplantısı'nda konuşan Bölükbaşı, şunları kaydetti: "Avrupa kupalarına gitmekle ilgili şans doğdu. Bursaspor, Avrupa kupalarına gitmeyi alışkanlık haline getirmişti. Bu sefer sıralamadan değil ama şans eseri kavuşacak. Avrupa’da en iyi şekilde Bursaspor’u temsil edeceğiz. Geçtiğimiz dönem kulübü teslim ederken, ekonomik yönden böyle değildi. Geldiğimizde biraz sıkıntılar vardı. Kısa vade için bunları söylüyorum. Uzun vadede iyi proje yürütüp, Bursaspor’u darboğazdan kurtaracağız. Bunu yaparken özellikle bizi gerçekten ilk defa Bursaspor’un yönetimine, başkanına teveccüh sunuldu. Göreve başlarken Türkiye’nin en iyi hocalarından Şenol Güneş ile anlaştık. Bu durumu Bursa’da kabul gördü. Onun akabinde 3 tane transfer yaptık. Bir tanesi 1995 doğumlu arkadaşımız Emre Taşdemir. Futbolcumuzun bir çok talibi vardı. Aydın Karabulut milli olmuş, Sivasspor ve Elazığspor’da çıkış yapmış bir arkadaşımız. Hemen arkasından hocamızın isteği doğrultusunda Bakaye Traore’yi renklerimize kattık. Traore, orta sahada bizim işimizi çözebilecek kendini kanıtlamış ve Bursaspor’da verim gösterecek. Transferler sizler ve taraftarımız yönünden kabul görüldü. Daha yapacak çok işimiz var."

Kulübün mali durumu hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Recep Bölükbaşı, "Kulübümüzün aşağı yukarı 50 trilyondan fazla normal borcu var. Futbolcuların alacaklarına karşılık çekler kesimli, günleri geliyor. Transfer yapılmış futbolcuların alacakları var. Geriye dönük 3 ay garanti para alacakları var. Sıkıntılar içerisinde bunları çözmek istiyoruz. Kısa vadede sıkıntılar olabilir. Ama uzun vadede Bursaspor hak ettiği yeri bir daha aşağıya düşmemek üzere, sadık kalacak şekilde yönetimim ve ben hedefliyoruz. Bu şampiyonluksa, şampiyonluk. Bu sene hedefimiz yine ilk 5. İlk 5 derken yanlış anlaşılıyor. İlk 5 Avrupa kupaları demek, şampiyonluk da olabilir. Bu konuda geçmişte alt yapıdan gelen bir çok arkadaşımız vardı. Bu sene her futbolcunun daha iyi performans göstereceğine inanıyorum. Yeni transferlerimiz ve geçmişte zaten iyi bir takımımız vardı. 30 Haziran’da topbaşı yapacağız. 7-8 gün burada antrenman yaptıktan sonra Kartepe’de kamp yapacağız. Kartepe'yi tercih etmemiz hocamızın isteğidir. Parasal anlamda kamp yerinin yakın yerde olması söz konusu değildir. Tamamen hocamızın isteği ve Avrupa kupalarıyla alakalı olan maç trafiğinden kaynaklıdır. Rahmetli başkanımız İbrahim Yazıcı en son divan kurulunda bizim ne alacağımız ne borcumuz var demişti. Giderken biraz paramız vardı teslim etmiştik. Geldikten sonra paramız yok ve dünya kadar borcumuz var. Burası bizim şirketimiz değil. Biz vekaleten görev yapıyoruz." diye konuştu.

BİR YIL SONRA BIRAKACAĞIM

Yabancı futbolcuların son durumuyla ilgili de bilgiler veren Bölükbaşı, "Elimizde yabancı futbolcularımız var. Her ne kadar geçen sene beklentilerini vermeseler bile onlar bizi evlatlarımız ve futbolcularımız. Yapılan sözleşmelerde garanti paraları var. Oynamasalar bile paralarını alacaklar. Biz, o arkadaşlarımızı kötülersek, yuhalarsak onlardan gerekli verimi alamayız. Futbolcularımıza sahip çıkalım. Yabancı futbolculardan gönderebileceğimizi göndereceğiz kalana ise kazanmaya çalışacağız. Taraftar iyiliğini, tezahüratını Bursaspor’un lehine kullansın. Yeni bir başlangıç yapıp, bütünleşelim istiyoruz. Yine aynı şeyler olursa Bursaspor zarar görecek. Biz, yalan söylemeyeceğiz, şeffaf olacağız, Bursaspor’un parasını yemeyeceğiz ve yedirmeyeceğiz. Bize güvenmenizi istiyoruz." ifadelerini kullandı. "Ben başkanlık için gelmedim. Zor dönemde son dakikada aday oldum." diyen Bölükbaşı görev süresiyle alakalı "Allah kısmet ederse bir yıl yapacağım ve sonra yapma düşüncesinde değilim.Zaten başarılı olamazsam kimsenin eleştirisine maruz kalmadan rahatlıkla başkanlığı bırakabilirim ve kaçmam." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar