Boğaziçi'nde Karate buluşması

Avrupa Şampiyonası öncesinde son hazırlık niteliği taşıyan Boğaziçi Açık Turnuvası İstanbul'da başladı.

Google Haberlere Abone ol
Boğaziçi'nde Karate buluşması

Avrupa Şampiyonası öncesinde son hazırlık niteliği taşıyan Boğaziçi Açık Turnuvası İstanbul'da başladı. Bu yıl 27. kez düzenlenen turnuvaya 16 ülkeden 350'nin üzerinde sporcu katılıyor. Organizasyonun basın toplantısı Akgün Otel’de düzenlendi.

Ülkemizin en köklü uluslararası karate organizasyonu olma özelliğini taşıyan Uluslararası Boğaziçi Açık Karate Turnuvası, Büyükçekmece'deki Gazanfer Bilge Spor Salonu'nda başladı. Bu yıl 27. kez düzenlenen turnuvada 16 ülkeden 350'nin üzerinde karateci tatamiye çıkacak. Turnuvanın ilk gününde Ümitler-Gençler, ikinci gün ise büyükler kategorilerinde müsabakalar yapılacak. Turnuva Pazar günü büyükler takım kata ve takım kumite maçlarıyla sona erecek.

Boğaziçi Açık Turnuvası'nın basın toplantısı Akgün Otel'de düzenlendi. Toplantıya Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan'ın yanı sıra antrenörler İbrahim Erçin, Murat Delihasan ile milli sporcular Serap Özçelik ve Enes Erkan katıldı.

AVRUPA ŞAMPİYONASI PROVASI

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Boğaziçi Açık Karate Turnuvası'nın Finlandiya'daki Avrupa şampiyonası öncesi son prova niteliği taşıdığını ifade ederek, "Turnuva öncesi Azerbaycan ve İran gibi güçlü ülkelerin katılımıyla çalışma kampı düzenledik. Sporcularımız turnuvada da güçlü ülkelerin sporcularıyla mücadele edecek ve son durumlarını görecekler. Gerek bu turnuvada gerekse Mayıs ayındaki Avrupa Şampiyonası’nda Türk karatesinin son yıllardaki çizgisine yakışan bir sonuç alacağımıza inanıyorum." diye konuştu.

2013'TE 566 MADALYA

2013 yılında Türk karatesinin altın yıllarından birini yaşadığını vurgulayan Esat Delihasan, "Avrupa Büyükler Şampiyonası'nda 10, Akdeniz Oyunları'nda altı altın iki gümüş olmak üzere sekiz madalya kazandık. 2013 yılındaki uluslar arası turnuvalarda toplam 566 madalya kazanarak kendi rekorumuzu kırdık. Disiplinli ve sistemli çalışmaya devam ederek bu başarılarımızı daha da yukarılara taşımak istiyoruz." diye konuştu.

Erkek Milli Takım Teknik Direktörü Murat Delihasan ve Kadın Milli Takım Teknik Direktörü İbrahim Erçin de, Ocak ayında başlayan Avrupa şampiyonası hazırlıklarının son aşamasına geldiklerini ve amaçlarının geçen yılki başarıyı tekrarlamak olduğunu söyledi.

Avrupa ve dünya şampiyonu Enes Erkan, sol elindeki sakatlık nedeniyle Boğaziçi Açık Turnuvası'na katılamayacağını ancak Avrupa şampiyonasına yetişeceğini açıkladı. Serap Özçelik ise kampların ve turnuvaların çok verimli geçtiğini belirterek, "Gücümüz ve moralimiz yerinde. Sakatlık yaşamadan Boğaziçi Açık Turnuvası’nı geçirip Finlandiya için hazır olmayı hedefliyoruz." diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar