Andreoli'yi 3-0 yenen Fenerbahçe Grundig şampiyon oldu

CEV Challenge Kupası finalinde İtalyan ekibi Andreoli'yi 3-0 yenen Fenerbahçe Grundig şampiyon oldu.

Google Haberlere Abone ol
Andreoli'yi 3-0 yenen Fenerbahçe Grundig şampiyon oldu

CEV Challenge Kupası finalinde İtalyan ekibi Andreoli'yi 3-0 yenen Fenerbahçe Grundig şampiyon oldu.

Voleybolda Erkekler CEV Challenge Kupası finali rövanş maçında İtalya'nın Andreoli takımını 3-0 yenen Fenerbahçe Grundig, şampiyon oldu. İlk maçta rakibine deplasmanda 3-2 mağlup olan sarı-lacivertli takım, ikinci maçı 3-0 kazanarak, tarihindeki ilk şampiyonluğa ulaştı.

Tarihinde bir ilke imza atan Fenerbahçe Grundig, Avrupa’da ilk kupasını kazandı. CEV Challenge Kupası Finali’nde ilk maçı 3-2 kaybeden Fenerbahçe Grundig, İstanbul’da oynanan rövanş maçında İtalya’nın Andreoli Latina takımını 3-0 mağlup etti ve Challenge Kupası’nın sahibi oldu.

Maçın ardından büyük sevinç yaşayan oyuncular ve teknik heyet sahada birbirlerine kenetlenerek, kupa sevincini yaşadılar. Tribünler de "sarı lacivert şampiyon Fenerbahçe" tezahüratları ile sevince ortak oldular. Ardından tribünlere çıkan oyuncular Başkan Aziz Yıldırım ve yöneticilerle sevinçlerini paylaştılar. Ivan Miljkovic ise maçın en değerli oyuncusu seçildi.

Şampiyon olan Fenerbahçe Grundig'e kupasını CEV Asbaşkanı Philip Berben verdi. Sporcuların madalyalarını ise Türkiye Voleybol Federasyon Başkanı Özkan Mutlugil ve Başkan Vekili Abdullah Kiğılı verdiler.

Şampiyonayı ikinci olarak bitiren İtalyan Takımı Andreoli de madalyalarını Fenerbahçe Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsu Mahmut Uslu ve Ali Koç'dan aldılar.

Şampiyonanın en değerli sporcusu Miljkovic’e de plaketini CEV Asbaşkanı Philip Berben verdi.

Kupayı havaya kaldıran oyuncular ardından kupayı tribünlere götürdü. Salonda şampiyonluk turu atan oyuncular uzun süre tribünlerle birlikte tezahürat yaptılar. Ardından protokol tribününe çıkan oyuncular kupayı Başkan Aziz Yıldırım ve yöneticilerle birlikte havaya kaldırdı.

Tribünleri dolduran sarı-lacivertli taraftarlar karşısında maça iyi başlayan Fenerbahçe Grundig, ilk teknik molayı 8-6, ikinci teknik molayı da 16-11 önde geçti. Maçtaki üstünlüğünü koruyan Fenerbahçe Grundig 25 dakika süren ilk seti 25-22 kazandı ve maçta durum 1-0’a geldi.

İkinci set de ilk dakikalar karşılıklı sayılarla geçildi. Ivan Miljkovic’in etkili servisleri, Leonel Marshal ve İbrahim Başaran’ın sayısıyla da ilk teknik molaya 8-6 önde giren Fenerbahçe Grundig, Felipe Luiz Fonteles’in gayreti, Arslan Ekşi’nin akıllı oyunu ve Ivan Miljkovic’in sayılarıyla ikinci teknik molaya da 16-15 üstün girdi. İyi bir oyunla 6-0’lık seriye imza atan sarı-lacivertli ekip, 23 dakika süren seti 25-19 önde tamamladı ve seriyi de 2-0'a getirdi.

Leonel Marshal’ın sayıları, Felipe Luiz Fonteles’in bloğu ile üçüncü setin ilk dakikalarında skor üstünlüğünü ele geçiren Fenerbahçe Grundig, teknik molaya 8-5 önde girdi. Leonel Marshal, Arslan Ekşi, Ivan Miljkovic, Felipe Luiz Fonteles’in etkili oyunu aradaki sayı farkını açan sarı-lacivertli ekip 26 dakika süren seti 25-17, maçı da 3-0 kazandı.

Karşılaşmanın ardından, sarı-lacivertli oyuncular ve teknik heyet, büyük sevinç yaşadı.

Bu arada, maçın 3. setinde skor 21-16 Fenerbahçe Grundig lehine sürerken, iki takım antrenörü arasında gerilim yaşandı. Maç sonunda ise her iki ekibin teknik ekipleri arasında arbede oldu. Araya girenler olayın büyümesini engelledi.

Salon: Burhan Felek Voleybol
Hakemler: Martin Hudik (Çek Cumhuriyeti), Sanja Miklosic (Slovenya)
Fenerbahçe Grundig: İbrahim Başaran, Miljkovic, Fonteles, Emin Gök, Arslan Ekşi, Marshall (Serkan Kılıç, Metin Toy, Ceyhun Tendar, Turgay Doğan, Uğur Güneş)
Andreoli: Skrimov, Verhees, Sottile, Noda Blanco, Candellaro, Starovic (Rossini, Micholovic, Fragkos)
Setler: 25 - 22, 25 - 19, 25 - 17
Süre: 74 dakika (25, 23, 26)
CİHAN

Yorumlar