Adanasporlu oyuncular da şehitleri unutmadı

PTT 1. Lig ekiplerinden Adanasporlu oyuncular ve teknik kadro, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü nedeniyle Türk Bayrağı ile objektiflerin karşısına geçti.

Google Haberlere Abone ol
Adanasporlu oyuncular da şehitleri unutmadı

PTT 1. Lig ekiplerinden Adanasporlu oyuncular ve teknik kadro, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü nedeniyle Türk Bayrağı ile objektiflerin karşısına geçti. Ay- yıldızlı bayrağı açarak bu anlamlı günde şehitleri unutmayan Adanasporlu futbolcular, takımda bulunan yabancı oyunculara da Çanakkale Zaferini anlattı.

    Uzun yıllar Türkiye’de top koşturan Tiago artık kendisini Türk gibi hissettiğini ve evde dahi Türkçe konuştuklarını söyledi. İzmir’de bulunduğu süre içinde Türkçe öğrendiğini ve bu özel günlerin anlamını iyi bildiğini belirten golcü futbolcu, “Brezilyalı oyuncuların Türkiye’de uyum sorunu çekmemesi normal. Bir süre sonra sizler gibi yaşıyor örf ve adetlerinizi de öğreniyoruz. Ben ve ailem burada olmaktan çok mutluyuz. Daha uzun seneler Türkiye’de futbol oynayacağıma eminim. Çanakkale Zaferini internetten araştırdım. Türk halkı o zor günlerde kenetlenerek büyük bir savaş kazanmış. Gerçekten bir milletin diriliş öyküsü.” şeklinde konuştu

    Sezon başında takıma transfer olan Marco da ilk zamanlar uyum sorunu yaşamasına rağmen burada olmaktan mutlu olduğunu söyledi. Türk halkının bu tür anma törenlerine çok dikkat ettiğini kaydeden Marco Vucetiç, “Takım arkadaşlarıma neden bugün bayrakla fotoğraf çekildiğimizi sordum. Yabancı dil bilen gurbetçi oyuncular bana anlattı. Sırbistan’da okula giderken Çanakkale Savaşı hakkın bazı şeyler duymuştum. En önemlisi savaşın zaman zaman insanları birbirine yaklaştırdığı konusunda hikayeler anlatılırdı. Birçok insan bu mücadele sırasında hayatını kaybetti. Onları saygıyla anıyoruz. Fakat ülkemde en çok bahsedilen isim Atatürk olmuştur. Onun büyük bir devlet adamı olduğu ve Türkiye’nin ileri devletler seviyesine erişmesinde önemli bir rol oynadığı sürekli olarak anlatılır.” dedi.

MEHMET SAK'TAN KÖTÜ HABER GELDİ

    Öte yandan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçında omzundan sakatlanan ve maçı sakat sakat tamamlayan Mehmet Sak’tan kötü haber geldi. Omzunun birleşme yerinde yırtık tespit edilen genç oyuncu bugün yapılan antrenmana katılmadı. Sağlık ekibi tarafından tedavisine başlayan Mehmet Sak’ın durumu önümüzdeki günlerde netlik kazanacak. Gribal enfeksiyon nedeni ile Gaziantep maçının son 10 dakikası görev yapan Ergin Keleş’in ise düzeldiği açıklandı. Maçtan bir gün önce yoğun serum tedavisi uygulanan Ergin haftanın ilk çalışmasına yer aldı. Dizindeki ağrıları devam eden Kalu Uche’nin ise tedavisi sürüyor. Bu futbolcunun da pazar gününe kadar oynayacak düzeye gelmesi bekleniyor.
CİHAN

Yorumlar