Adana derbisinde 53. randevu

Adanaspor ile Adana Demirspor arasında oynanan 52 resmi maçtan 20'sini turuncu-beyazlılar, 12'sini mavi-lacivertliler kazanırken, 20 karşılaşma berabere sonuçlandı. Derbinin 53. randevusu pazar günü Adana Demirspor'un ev sahipliğinde 5 Ocak Fatih Terim S

Google Haberlere Abone ol
Adana derbisinde 53. randevu
Adanaspor ile Adana Demirspor içinde oynanan 52 resmi maçtan 20'sini turuncu-beyazlılar, 12'sini mavi-lacivertliler kazanırken, 20 karşılaşma berabere sonuçlandı. Derbinin 53. randevusu pazar günü Adana Demirspor'un ev sahipliğinde 5 Ocak Fatih Terim Stadı'nda oynanacak.

Kentin kökünden takımlarından bulunan ve 1940’ta kurulan Adana Demirspor ile 1954’ten buyana yeşil sahalarda ter döken Adanaspor arasındaki maçlar, sporseverlerin heyecanla izlediği müsabakaların başında geliyor. Bu karşılaşmalar Türkiye’nin en mühim derbileri içinde gösteriliyor.

Bu güne kadar iki takım içinde 52 resmi maç yapıldı. Türkiye Kupası’nda üç kere karşılaşan Adana takımları, Süper Lig’de 26, 1. Lig’de 5 ve 2. Lig’de de 18 kere karşı karşıya geldiler.

Adana Demirspor rakibine karşı en ayrıcalıklı galibiyetini 1995-1996 sezonunda 5-1’lik skorla elde ederken, Adanaspor 1988-1989 yılında mavi-lacivertlileri 3-0 yenik etmeyi başardı.

İki takım içinde liglerde oynanan 49 maçta Adanaspor 18, Adana Demirspor 11 galibiyet alırken, 20 karşılaşma berabere sonuçlandı. Türkiye Kupası’ndaki üç maçın ikisini turuncu-beyazlılar, birisini de mavi-lacivertliler kazandı.

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Kupası’nda ise Adana Demirspor’un üstünlüğü dikkati çekiyor. Mavi-lacivertlilerin 11 kere kaldırdığı kupayı, Adanaspor 8 kere aldı.

Son çağ karşılaşmaları

Ligin ilk yarısında Adana Demirspor’u dalında 2-1 yenmeyi başaran turuncu-beyazlılar, geçen sezonki ilk maçta dalında rakibiyle 2-2 berabere kalmıştı. Geçen sezonun ikinci karşılaşmasında ise Adana Demirspor, Adanaspor’u 3-1 yenik etmeyi başarmıştı.

Önceki sezon iki takım arasındaki müsabakaların ilkini Adana Demirspor 4-2 kazanırken, ikinci maç da 1-1 sonuçlanmıştı.
Sezona 'şampiyonluk' parolasıyla başlayan Adana Demirspor, geçen hafta lig önderi Kayserispor ile deplasmanda 3-3 berabere kaldı. Ligde ilk 2 takım arasına girerek taraftarlarına Süper Lig heyecanı yaşatmak dileyen mavi-lacivertliler, bu sezon 22 haftada 12 galibiyet, 5 birliktelik ve 5 mağlubiyet alarak 41 puanla 2. sıraya yerleşti.

Geçen hafta dalında Samsunspor’u 2-1 yenen anacak bu sezon istediği başarıyı yakalayamayan Adanaspor ise 7 galibiyet 7 birliktelik ve 8 mağlubiyet alarak topladığı 28 puanla 11. sırada yer alıyor. Turuncu-beyazlılar, ligde ilk 6 takım arasına girerek play-off’lara kalmak için savaş ediyor.

'İyi bulunan kazansın'

Adanaspor Basın Sözcüsü Bülent Uzel, AA muhabirine yaptığı izahatda, takımlarının karşılaşmaya iyi hazırlandığı söyledi.
Teknik Direktör Güvenç Kurtar’a ve oyuncularına güvendiklerini ifade eden Uzel, 'Her şeyden öncelikle karşılaşmanın arkadaşlık çerçevesinde geçmesini temenni ediyorum. Taraftarlar içinde tatsız hadise yaşanmadan iyi olanın kazanacağı bir yarışma olsun. Resmi maçlarda biz 20 kere kazanmışız fakat sayısal şekilde üstünlük şimdiyi değerlendirmemize pek de destekçi olmaz. Geçmişte kimin ne kadar kazandığı fazla aşırı da mühim değil, pazar günü iyi bulunan kazansın' ifadelerini kullandı.

'Kazarak aradaki farkı düşüreceğiz'

Adana Demirspor Basın Sözcüsü Tamer Gülcan da hafta sonu Adana ve Türkiye hesabına mühim maç yapılacağını söyledi.
Oyuncularına ve teknik ekiplerine güvendiklerini anlatım eden Gülcan, şöyle konuştu:
'Sakatlık bu şeklinde hastalıkların yaşanmadığı, kavgaların bulunmadığı bir derbi maç olmasını istiyoruz. Ev sahibi takım şekilde gereken misafirperverliği göstereceğiz. İki takım arasındaki istatistiklere baktığımız zaman, 20 birliktelik alınmış. Bu, karşılaşmaların dengede gittiğini gösteriyor. Galibiyette ise Adanaspor bizden biraz daha üstün görünüyor. Ancak geçmişle şimdiki hal içinde ayrım var. Derbiyi kazanarak bu tablodaki galibiyet sayımızı yukarı çekeceğiz ve aradaki farkı azaltacağız. Ancak bunlardan öncelikle her iki takımın da Adana’nın mühim bir kıymeti olduğunu unutmayalım ve centilmenlikten, kardeşlikten ödün vermeyelim.'

AA

Kaynak: FANATİK

Yorumlar