12. Uluslarası Futbol Şampiyonası'nda ödüller yarın verilecek

Baran Uluslararası Öğrenci ve Kültür Federasyonu tarafından düzenlenen 12. Uluslararası Futbol Şampiyonası, yarın akşam muhteşem bir törenle sona erecek.Maslak TİM Show Center'de yapılacak kupa töreni öncesinde Tertip Heyeti Türkiye Spor...

Google Haberlere Abone ol
12. Uluslarası Futbol Şampiyonası'nda ödüller yarın verilecek

Baran Uluslararası Öğrenci ve Kültür Federasyonu tarafından düzenlenen 12. Uluslararası Futbol Şampiyonası, yarın akşam muhteşem bir törenle sona erecek.

Maslak TİM Show Center'de yapılacak kupa töreni öncesinde Tertip Heyeti Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin Levent'teki merkez binasında organizasyon hakkında bilgilendirme toplantısı yaptı. Toplantıya tertip üyeleri adına Türkiye Futbol Federasyonu eski yöneticilerinden Ayhan Bermek, Aydınlı Grup CEO'su Ahmet Said Kavurmacı katıldı.

TFF Eski yöneticilerinden Ayhen Bermek, 12 yıldan beri bu organizasyonun oluşmasında emeği olanlara teşekkür ederek, "Türkiye'de okuyan birçok üniversite öğrencisi futbol özlemini burada gideriyor. Yine bu futbol organizasyonun kardeşliğe de büyük katkısı oluyor. Bu sene organizasyon 101 ülkeden 3500 öğrenci katıldı. 101 ülkeyi bir araya getirtmek bile büyük başarı. Yarın akşam onların sevinçlerini birkez daha göreceğiz. Afrika'da isimlerini bile duymadığmız ülkeler önemli işler başardılar. Bu turnuvanın asıl görevı barışa ve arkadaşlığa geliştirmektir. Futbol sayesinde düşman ülkeler bile aynı turnuvalarda boy gösteriyor. Futbolun bu yönünün iyi kullanılması gerekiyor. Futbol sayesinde dünya kardeşlik mesajını vereceğiz." diye konuştu.

Tertip heyetinde yer alan Ahmet Said Kavurmacı ise dünyada insanları futbol ve sanatın bir arada tuttuğunu dile getirdi. Kavurmacı, "Futbolun dili, rengi ırkı olmuyor. Bizler açısından bu futbol sayesinde dünya kardeşliğine önemli mesajlar vereceğiz. Bu turnuvada dünyanın farklı yerlerinden gelen gençleri ağırlayacağız. Buraya gelen öğrencilerin gelecekte kendi ülkelerine döndüğünde Türkiye adına önemli." dedi.

GECEYE ÜNLÜ İSİMLER KATILACAK

Bu yıl 12.'si gerçekleşecek Uluslararası Futbol Şampiyonası Kupa Töreni'nde Hayat Boyu Onur Ödülü 2002 yılında Türkiye'ye dünya üçüncülüğü kazandıran Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş'e verilecek.

Ayrıca kupa töreninde bu yıl ilk kez Türkiye'de öğrenim gören uluslararası öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen Baran Federasyonu ‘Yılın Enleri’ anket sonuçlarına göre ödül alacak isimler olacak. Bu isimler arasında; Spor Toto Süper Ligine değer katan ‘Kaleci Antrenörü’ ödülü Cláudio Taffarel, ‘En Değerli Kalecisi’ Tolga Zengin, Lige değer katan ‘Orta Saha Oyuncusu’ ödülü Cristian Baroni, ‘En Centilmen Oyuncusu’ Semih Kaya, ‘En Değerli Savunma Oyuncusu’ Caner Erkin, ‘En Vefakar Oyuncusu’ Cenk Gönen ve ‘En Değerli Yabancı Oyuncusu’ ödülünü alacak olan Moussa Sow bulunuyor.

Turnuva sonucunda birinciliği Afrika temsilcisi Sierra Leona, ikincisi Suriye üçüncülüğü ise Bosna Hersek elde etti.

CİHAN

Yorumlar