12 Dev Adam, ilk hazırlık maçını kaybetti

Türkiye Milli Basketbol Takımı, 2014 Dünya kupası için Belçika ile oynadığı maçı ilk hazırlık maçını 74-72 kaybetti. Belçika Basketbol Federasyonu ve Limburg Basketbol Vakfı’nın (LBBF) davetlisi olarak Belçika’ya gelen '12 Dev Adam',...

Google Haberlere Abone ol
12 Dev Adam, ilk hazırlık maçını kaybetti

Türkiye Milli Basketbol Takımı, 2014 Dünya kupası için Belçika ile oynadığı maçı ilk hazırlık maçını 74-72 kaybetti. Belçika Basketbol Federasyonu ve Limburg Basketbol Vakfı’nın (LBBF) davetlisi olarak Belçika’ya gelen '12 Dev Adam', Limburg Valisi Herman Reynders’in ev sahipliğinde Belçika Milli Basketbol Takımı ile karşılaştı.

Karşılaşmanın ilk üç periyodunu önde bitiren Belçika, 4. periyoda 58-51 önde başladı. 1500 kişilik salonu dolduran Belçikalı ve Türk taraftarlar maçın son periyodunda heyecanlı dakikalar yaşadı. Son 10 dakika'da atağa geçen milliler farkı kapatmayı başardı. Maçın bitmesine dakikalar kala 1 puanla öne geçen '12 Dev Adam', üstünlüğünü son saniyelerde koruyamadı. Belçika 4. periyodun sonunda karşılaşmayı 74-72 kazandı.

Alverberg Spor Salonu’nda oynan karşılaşmada Türk Milli Takımı’nın NBA yıldızı Ömer Faruk Aşık takımda yer almadı. Houston Rockets oyuncusu karşılaşmayı tribünlerden seyretti.

Öte yandan, Belçika ile oynanan hazırlık maçında milli basketbolcu Birkan Batuk talihsiz bir sakatlık yaşadı. Batuk'un aşil tendonunun koptuğu belirtildi. CİHAN

Yorumlar