TBMM Genel Kurulu, bütçe görüşmelerine başlıyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda, 2014 yılı bütçesinin görüşülmesine başlanacak.

Google Haberlere Abone ol
TBMM Genel Kurulu, bütçe görüşmelerine başlıyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda, 2014 yılı bütçesinin görüşülmesine başlanacak. 10 Aralık 2013 tarihinde başlayacak bütçe maratonunun ilk gününde iktidar ve muhalefet partilerinin genel başkanları birer konuşma yapacak.

10 günde bitirilmesi planlanan bütçe görüşmeleri, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in sunuş konuşmasıyla başlayacak. Muhalefetin eleştirilerine ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan cevap verecek. Sayıştay raporları gelmemesine sert tepki gösteren CHP, bütçe görüşmeleri için bin 800 önerge hazırladı. Bin 800 önerge Meclis Genel Sekreterliğine verildi.

Meclis Genel Kurulunda bütçe görüşmeleri öncesi 'Tam Gün Yasası' görüşülecek. Pazartesi günü genel kurulda, "Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname" ile "Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı" ele alınacak.

Yeni Anayasa çalışmaları kapsamında dört partinin bir araya gelerek oluşturduğu Anayasa Uzlaşma Komisyonu da bu hafta bir araya gelecek. CHP, MHP ve BDP'nin komisyon üyelerinin 11 Aralık 2013 tarihinde saat 11.00'de bir araya gelmesi bekleniyor. Anayasa Uzlaşma Komisyonunun çalışma esaslarına göre bir siyasi parti mazeretsiz üç kere toplantıya gelmezse komisyondan çekilmiş sayılıyor. Son iki toplantıya katılmayan AK Parti'nin bu toplantıya da katılmaması halinde komisyonun sona ereceği belirtiliyor.

Ayrıca CHP'nin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu hakkında "Ülkenin ulusal güvenliğini yeni tehlikelere maruz bıraktığı, siyasi ve ekonomik çıkarlarına zarar verdiği ve Türkiye'nin dünyadaki konumunu giderek aşağı çeken hatalı dış politikanın icracısı sıfatıyla siyasi sorumlusu" olduğu gerekçesiyle verdiği gensoru önergesinin ne zaman görüşüleceği de bu hafta belli olacak. CİHAN

Yorumlar