"Savcıyı rahat bırakın, görevini yapsın"

Doğru Yol Partisi’ne (DYP) Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın savcıyla ilgili açıklamalarını eleştirerek, “Savcıyı rahat bırakın, görevini yapsın.

Google Haberlere Abone ol
"Savcıyı rahat bırakın, görevini yapsın"

Doğru Yol Partisi’ne (DYP) Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın savcıyla ilgili açıklamalarını eleştirerek, “Savcıyı rahat bırakın, görevini yapsın. Savcı, Türkiye’ye hizmet ediyor. Peki hükümetin bakanları kime hizmet ediyor?” dedi.

Antalya’da Demokrat Parti’den (DP) istifa eden 150 kişi, Doğru Yol Partisi’ne (DYP) katıldı. Aralarında DP Aksu Başkanı Süleyman Kaplan ve tüm ilçe teşkilatının da olduğu katılımcılara rozetlerini DYP Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz taktı.

Aksu’da düzenlenen katılım töreninde DYP’nin misyonu ve gelecek planları hakkında bilgi veren Genel Başkan Çetin Özaçıkgöz, yolsuzluk soruşturmaları hakkında da bazı açıklamalarda bulundu. Hükümetin onca uyarılara ve skandallara rağmen halen yolsuzlukları kapatmaya çalıştığını söyleyen Özaçıkgöz, “İstanbul’da savcılık 2. operasyon için mahkemeden karar alarak, ifası için emniyete gönderdi. Ancak hükümet baskısı yüzünden emniyet, mahkeme kararını ve savcılık emrini yerine getirmedi. Dosya ilgili savcıdan alınarak başka savcılara verildi. Başsavcı da açıklama yaparak ‘sadece savcı değişti, dosya inceleniyor gereği yapılacak. Kimin oğlu olursa olsun’ dedi. Aradan üç gün geçti halen bekliyoruz. Dosyada gözaltı kararı alınan 40 kişiden bahsediliyor. Nerde bu 40 kişi? Haklarında nasıl bir işlem yapıldı? Mahkemenin, hakimin vermiş olduğu gözaltı ve arama kararının akıbeti ne? Mahkeme kararı hangi gerekçe ve hangi yetki ile bekletiliyor?” sorularını yöneltti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın savcıyla ilgili açıklamalarını da eleştiren Özaçıkgöz, “Savcıyı rahat bırakın, o da görevini yapsın. Savcı, Türkiye’ye hizmet ediyor. Peki hükümetin bakanları kime hizmet ediyor?” şeklinde konuştu. Ergenekon davasında bütün gelişmelerin, delillerin, fotoğrafların basına çıkmasına AK Parti’nin itiraz etmediğini hatırlatan Özaçıkgöz, “Yolsuzlukların, hırsızlıkların, rüşvet belgelerinin, pisliklerin halkın gözü önüne serilmesinden neden bu kadar rahatsız AK Parti. Yargının soruşturmalarından neden bu kadar rahatsız?” diye sordu. CİHAN

Yorumlar