Milletvekili Yılmaz: Ülke istihbarat devletine çevrildi

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, ülkenin istihbarat devletine çevrildiğini ifade etti.

Google Haberlere Abone ol
Milletvekili Yılmaz: Ülke istihbarat devletine çevrildi

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, ülkenin istihbarat devletine çevrildiğini ifade etti. Yılmaz, "Hırsızlık mağduriyet doğurmaz, bu yasalarla hiç uğraşmayın, buradan mağduriyet çıkaramayacaksınız." dedi.

TBMM’nde 546 sıra sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifiyle ilgili önerge üzerinde söz alan Seyfettin Yılmaz, “17 Aralık süreciyle başlayan asrın yolsuzluğuyla, iktidarınızın devamını sağlayacak; hırsızlık ve yolsuzluk iddialarında ismi geçen tüm bakanlar, Başbakan, çocukları, yakınlarını nasıl güvence altına alabiliriz; bunun gayreti içerisinde olan bir hükümetle karşı karşıyayız." şeklinde konuştu. Birileri devletin malına el uzattığını; onunla ilgili ortada iddialar bulunduğunu dile getiren Yılmaz, birilerinin de "Biz bunları nasıl kurtarırız, nasıl koruruz?" gayreti içerisine girdiğini kaydetti.

"Sandık çözüm olacak." dendiğini hatırlatan Yılmaz, şöyle devam etti: "Sandığın çözüm olması için bırakın gidelim de seçim bölgemizde çalışma yapalım. Sizin tuzunuz kuru. Niye tuzunuz kuru? Bütün medya organları elinizde. Başbakan talimatı verdi mi aynı anda kırk tane televizyon Başbakanı canlı veriyor. Başbakan neredeyse bakkal dükkânı açsa kırk tane televizyon canlı verecek. Bizim böyle bir imkanımız yok. Yani, öyle Fas'tan arayıp da ‘Bahçeli'yi kaldırın’ diyen bir Başbakan düğmeye bastığı zaman altı tane gazete aynı manşeti atıyorsa siz hangi mazeretten bahsediyorsunuz. Göreceksiniz; Allah büyük, kazdığınız kuyuya düşeceksiniz. 30 Marttan sonra yine burada görüşeceğiz ama müsaade edin de hakikaten şu politikaları biz vatandaşa bir anlatalım.”

Komisyonların harıl harıl çalıştığını; şimdi de yeni MİT Kanunu'yla ilgili birtakım şeyler geldiğini vurgulayan Yılmaz, “Devleti istihbarata çeviriyorsunuz, yargıyı kendinize bağlıyorsunuz, internetle bütün muhalif grupları kontrol altına alıyorsunuz. Yani, ne yapmaya çalışıyorsunuz? Sabaha kadar çalışalım. Getirin bu torba yasaları; ama Anadolu coğrafyasında bir tane mazlum, mağdur, hakkını arayan vatandaşımızın problemi çözülecekse biz sabahlara kadar burada çalışmaya hazırız.” diye konuştu.

Hırsızlığa, yolsuzluğa bulaşmış, vatandaşın hakkını yiyen, harama el uzatan, haramzadeleri korumak ve kontrol altına almak için çıkarılan yasalar için kimsenin iktidar ve muhalefet milletvekillerini çalıştırmaya hakkının olmadığını savunan Yılmaz, ”Bu yasalarla devleti istihbarat devleti hâline getireceksiniz. Yargıyı, Adalet Bakanına bağlayacaksınız. Yasaları kendinize göre ayarlayacaksınız. Her şeyden mağduriyet çıkardığınız gibi buradan da mağduriyet çıkaracaksınız. Ama bu sefer bu milleti kandıramayacaksınız. Hırsızlıktan ve yolsuzluktan Türk milleti hiçbir zaman için bu mağduriyete prim vermeyecek. Hırsızlıktan mağduriyet doğurmaz, hiç uğraşmayın.” ifadelerini kullandı.
CİHAN

Yorumlar