Kılıçdaroğlu Fransa açıklamasında Türkiye'yi suçladı

Kılıçdaroğlu, AK Parti hükümetini dünyanın her yanından terörü Ortadoğu'ya taşımakla suçlayarak, "Bunun için AKP hükümeti oturup ciddi ciddi düşünmesi lazım" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu Fransa açıklamasında Türkiye'yi suçladı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fransa'daki saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye'nin dış politikasının dünyaya felaket getirdiğini savundu. Kılıçdaroğlu, AK Parti hükümetini dünyanın her yanından terörü Ortadoğu'ya aktarmakla suçlayarak, "Bunun için AKP hükümeti oturup ciddi ciddi düşünmesi lazım" dedi. Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin teröre dolaylı yollardan destek verdiğini iddia ederek, hükümetin bundan geri adım atması gerektiğini savundu. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fransa'nın Nice kentinde 84 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısını değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, özetle şöyle konuştu: "Teröristlerin ne kadar acımasız olduğunu gösteren tipik bir örnektir Fransa'daki saldırı. Düşünün bomba kullanmanıza gerek yok elinizde silahla insanları taramamıza gerek yok. Eğer niyetiniz varsa bir kamyonu ele geçiriyorsunuz ve kalabalığın içine dalıyorsunuz. Aklın alacağı şey değil. Yüzlerce masum insanı hedef seçiyorsunuz. Terörün hangi boyutlara geldğini artık bütün dünyanın görmesi lazım. Olayın sosyolojik ekonomik boyularına girmemiz gerekiyor. Dünyanın terör belasından kurtulması gerekiyor. Türkiye tam 32 yıldır 32 yılı aşkın süredir terörle mücadele ediyor. Terörle mücadele toplumun ortak sorunudur.

TÜRKİYE'YE KARA PARA AKLAMA SUÇLAMASI 

Terör örgütlerinin mali kaynakları kara paradır. Uyuşturucudur, insan ticaretidir. Siz bunları yasallaştırıyorsunuz. Biz de diyoruz ki yapmayın diye. Siz bunu yapıyorsunuz, neden bu kara paralar gelip Türkiye'deki sistemin içinde aklanacak? Ve biz uluslararası anlaşmaların altına imza atmışız. Uluslararası anlaşmalar iç hukukumuzdan da üstün. Ben o uluslararası anlaşmalara uymuyorum diyorsunuz dünyaya. Onlar da demeyecek mi, peki siz terörle mücadeleyi nasıl yapacaksınız? Dün geri çekildi arkadaşlarımızın direnmesi sonucu. Bu açıdan grubumuza teşekkür ediyorum. Para her şey demek değildir. İnsanın onuru olduğu gibi ülkelerin de onuru var. Eğer siz para gelsin de nereden gelirse gelsin... Olmaz arkadaşlar.

"ORTADOĞU'DA SAVAŞI BİZ ÇIKARIYORUZ"

O açıdan umarım tüm dünya terör konusunda ortak çaba harcar. Size çok tipik bir örnek vereyim. İran - Irak savaşı tam 8 yıl sürdü. Üstelik bizim sınırlarımızda, top atışlarını bile duyuyorduk. 8 yıl boyunca Türkiye asla ve asla taraflardan biri hakkında politika üretmedi. Tek bir politikası vardı, savaşın bitirilmesi. Ve Türkiye ortadoğu'dan terör ithal etmedi. Bugün geldiğimiz noktaya bakın. Ortadoğu'da savaşı biz çıkarıyoruz, biz taraf oluyoruz. Üstelik bir ülkenin içindeki bir siyasi partiden yana taraf oluyoruz. IŞİD terör belası geldi, her gün yeni bir eylemle karşı karşıyayız.

'DÜNYAYI OKUYAMAYAN YÖNETİM ANLAYIŞI VAR'

Şimdi yarın El Nusra terör örgütü ben de Türkiye'yi hedef alacağım derse, buyurun bakalım ne yapacaksınız? Bütün yurttaşlarıma samimi olarak sesleniyorum. Türkiye'nin yönetim sorunu var. Dünyayı iyi okumayan, dengeleri iyi okumayan bir yönetim anlayışı var. Ve bu anlayış adım adım Türkiye'yi terör bataklığına sürükledi. Buradan kurtulmamız lazım.

Yorumlar