Işık'tan montaj cevabı: İnanmıyorsanız youtube'daki ses kaydıyla müracaat edin

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, grup toplantılarında TÜBİTAK hakkında getirdiği eleştirilere cevap verdi. Işık, “Bunun...

Google Haberlere Abone ol
Işık'tan montaj cevabı: İnanmıyorsanız youtube'daki ses kaydıyla müracaat edin

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, grup toplantılarında TÜBİTAK hakkında getirdiği eleştirilere cevap verdi. Işık, “Bunun montaj olmadığına inanıyorsanız siz gidin Amerika’da bu işi en iyi yapan kuruluşlara müracaat edin. Youtube’da bunun ses kaydı var. O müracaatın sonunda madem böyle bir durum varsa en güvenilir kurumlar size montaj değildir desin, o zaman konuşun.” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün partisinin grup toplantısında Başbakan ile çocukları arasında geçtiği iddia edilen konuşmaların montaj olduğuna yönelik rapor veren TÜBİTAK yetkililerine tepki gösterdi. “TÜBİTAK’ta bunun altına imza atanlarda acaba vicdan var mı, acaba ahlak var mı, acaba iman var mı, acaba Müslümanlık var mı, acaba kul hakkına saygı var mı? Türkiye’nin en saygın kuruluşundan birine hayvanat bahçesinden müdür getirirseniz size böyle rapor verir.” ifadelerini kullanan CHP Genel Başkanı'na, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık cevap verdi.

CHP ve MHP liderlerinin, TÜBİTAK raporu hakkında asılsız iddialarda bulunduklarını ifade eden Bakan Işık, “Kılıçdaroğlu, özellikle bugünkü grup toplantısında, ‘Türkiye’nin en saygın kuruluşlarından birisine hayvanat bahçesinden müdür getirirseniz, size böyle bir rapor getirir.’ Bu raporu yazan hayvanat bahçesinden bir müdür değil. ODTÜ’den mezun olmuş, Amerika’nın en iyi üniversitelerinde doktoralarını yapmış iki profesör ile Hacettepe Üniversitesi’nden mezun olmuş, İngiltere’de doktorasını yapmış ve 3’ü de elektrik elektronik mühendisi olan değerli bilim insanları. Kılıçdaroğlu’nun bu ifadesi gerçek dışı ve yalandır.” dedi. Kılıçdaroğlu’nun, ‘Böyle bir teknoloji dünyada yoktur.’ sözlerinin de gerçek dışı olduğunu iddia eden Işık, “Böyle bir teknoloji dünyada var. Bu teknolojinin adı da ‘Voice Syhthesis’ denilen ses sentezi. İşin ilginç yanı şu. Biz bu ifadeyi iki gün önce paralel ve ulusalcı medyada gördük. Bu demeci veren kişi, TÜBİTAK’tan paralel yapının tetikçisi olduğu için uzaklaştırılan bir kişi. Kılıçdaroğlu, yoksa siz bu kişiyi yanınıza danışman mı aldınız?” ifadelerini kullandı.

"GEREKLİ GÖRÜLDÜĞÜ TAKDİRDE YENİDEN GÖNDERİLEBİLİR"

Konunun adli bir işlem olduğunu ve gerekli görüldüğü takdirde Ankara Cumhuriyet Savcılığı tarafından uluslararası kuruluşlara yeniden gönderilebileceğini kaydeden Işık, “TÜBİTAK BİLGEM, bu işin uzmanları bu incelemeyi yapıyor ve Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na bu raporu gönderiyor. Bu tamamen adli bir işlem. Hiçbir şekilde idari bir tasarruf değil. Ankara Cumhuriyet Savcılığı, gerekli görürse bunu uluslararası bir kurumdan da isteyebilir. Bu, bizim alanımızda değil. Bir adli tahkikat var, adli süreç yaşanıyor ve Ankara Cumhuriyet Savcılığı böyle bir ses kaydının montaj olup olmadığını resmen araştırmasını ve raporlamasını istiyor. Bahçeli ve Kılıçdaroğlu’nun da Türkiye’de ne kadar zor durumda olduğunun göstergesi. Bunun montaj olmadığına inanıyorsanız, siz gidin Amerika’da bu işi en iyi yapan kuruluşlara siz müracaat edin. Youtube’da bunun ses kaydı var. O müracaatın sonunda madem böyle bir durum varsa, en güvenilir kurumlar size 'montaj değildir' desin, o zaman konuşun. Tayyip Erdoğan bunu yapmıştır, araştırmaya gerek yok demek doğru değil. Buyurun bu işi siz yapın. Türkiye’nin bu konuda en yetkin kuruluşu bir çalışma yapıyor. Bu çalışmanın altına bilim insanları imza atıyorlar, siz kalkıyorsunuz bunu yandaşlıkla yaftalıyorsunuz.” açıklamalarında bulundu.

TÜBİTAK'IN BAŞINA HAYVANAT BAHÇESİ MÜDÜRÜ GETİRİLDİ İDDİASINA CEVAP

'TÜBİTAK’ın başına hayvanat bahçesi müdürü getirildi' iddialarına da cevap veren Bakan Işık, söz konusu müdürün iş hayatı boyunca sadece iki yıl hayvanat bahçesi müdürlüğü yaptığını ve 30 yıllık dergicilik geçmişi bulunduğunu ifade etti. Işık, şöyle dedi: “Hayvanat bahçesinden TÜBİTAK’ın başına kimse getirilmiyor. TÜBİTAK’ın başına Türkiye’nin değerleri getiriliyor. Bu arkadaşlarımızın yazdığı ve cumhuriyet savcılığına gönderilmiş bilimsel bir rapor. Aksini ispat eden varsa etsin. Bu konu sadece siyaset malzemesi yapılabilecek bir konu değil.”

CİHAN

Yorumlar