HDP yandaşı 'aydın'lardan bildiri

Çoğunluğu HDP'lilerden oluşan bir grup 'aydın', yayınladıkları bildiriyle partinin dışlanmaması gerektiğini savundu

Google Haberlere Abone ol
HDP yandaşı 'aydın'lardan bildiri
Aralarında HDP'li eski vekiller ile parti üyelerinin de bulunduğu çoğunluğu HDP'ye oy veren bir grup 'yazar, aktivist' yayınladıkları bildiriyle HDP'nin dışlanmasına tepki gösterdi. 
 
Bildirinin tam metni şöyle: "Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Başbakan, Sayın Meclis Başkanı, Sayın muhalefet partileri başkanları, bombalanan Meclis'in dört parti grubu da darbe girişimine karşı açık tavır aldı. Cumhurbaşkanlığı makamında, TBMM'de, meydanlarda meclisin üçüncü büyük grubu HDP dışlanıyor.
 
Demokrasi için beraberliğe en çok ihtiyacımız olan bu dönemde, söz konusu yaklaşım alenen ayrımcılık yapmak değil mi? Siyasi liderlerin sözkonusu ayrımcı tutumu, medyanın da aynı yaklaşım doğrultusunda dışlayıcı yayın yapmasına yol açıyor, toplumdaki kutuplaşmaya hizmet ediyor.
 
Parlamenter demokrasiye ve milletin egemenliğine sahip çıkılması gereken, içinden geçtiğimiz kritik süreçte, sizleri sorumlu davranarak bu ayrımcı yaklaşımı terk etmeye, ülkeyi çoğulcu yapısıyla ve bütün renkleriyle kucaklamaya davet ediyoruz."
hdp

Yorumlar