Hamzaçebi: Yarın fezlekelerin okunarak eklerinin dağıtılmasını isteyeceğiz

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, TBMM’nin yarın olağanüstü toplanacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Hamzaçebi: Yarın fezlekelerin okunarak eklerinin dağıtılmasını isteyeceğiz

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, TBMM’nin yarın olağanüstü toplanacağını söyledi. Hamzaçebi, Genel Kurul’da fezlekelerin okunarak eklerinin vekillere dağıtılmasını isteyeceklerini açıkladı.

    TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Hamzaçebi, yarınki toplantıya ilişkin şunları söyledi: “TBMM, yarın saat 15.00’de fezlekeleri görüşmek üzere olağanüstü toplanacak. Önerdiğimiz gündem fezlekelerin okunarak TBMM’nin bilgisine sunulması. Bunun doğal bir parçası olarak da fezleke ekindeki dosyaların TBMM üyelerinin incelemesine açılmasıdır. Bunu takiben de fezlekelerin TBMM’ye intikalinde yaşanan gecikme gerekse Meclis tatile girmeden önce intikal ettiği halde o süre içinde TBMM’de okunmaması. Biz yarın fezlekelerin TBMM gündemine girerek orada okunmasını milletvekillerinin bilgisine sunulmasını bekliyoruz. Bu bir anayasa hükmüdür. Hiç kimse bundan kaçamaz. Adalet Bakanı bir açıklama yapıyor. Bunun Meclis’te okunmasının mümkün olmadığını söylüyor. Gerekçe olarak da soruşturmanın gizliliği ilkesinden söz ediyor. Meclis Başkanı soruşturmanın gizliliği ilkesini çok sık kamuoyunun gündemine getirdi. Öyle anlaşılıyor ki Meclis Başkanlığı bunların Meclis’te okunmaması gibi eklerinin TBMM üyelerinin bilgisine sunulmaması gibi bir tutumu benimsemeye niyetli. Umarım yarına kadar doğru yolu bulurlar. Bu fezlekeler Meclis’te okunur, dosyalar da milletvekillerinin incelemesine açılır. Meclis soruşturması TBMM’nin denetim ve bilgi edinme yollarından biridir. TBMM diğer dünya parlamentolarında olduğu gibi yasama görevi yanında denetim görevi de vardır.”

    Fezlekelerin savcılığa geri gönderilemeyeceğini belirten Hamzaçebi, “Bu hesap TBMM’de görülecektir. Bunları Meclis’ten kaçırmaya kimsenin gücü yetmez. Kimse çoğunluk gücüne güvenerek bunları Meclis’ten kaçırmaya kalkışmasın.” dedi.

    Öte yandan Hamzaçebi, basın toplantısının ardından gazetecilere yaptığı değerlendirmede CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun programlarını iptal ettiğini ve yarın Meclis’te olacağını bildirdi. CİHAN

Yorumlar