DSP Genel Başkanı Türker, Bahçeli’yi ziyaret etti

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi, genel merkezde ziyaret etti. Türker, burada yaptığı açıklamada, CHP ve MHP’nin cumhurbaşkanlığı seçimleri için...

Google Haberlere Abone ol
DSP Genel Başkanı Türker, Bahçeli’yi ziyaret etti

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi, genel merkezde ziyaret etti. Türker, burada yaptığı açıklamada, CHP ve MHP’nin cumhurbaşkanlığı seçimleri için ortak aday gösterdiği Ekmeleddin İhsanoğlu için "Daha cumhurbaşkanı isim seviyesinde bir desteğimizi belirtmemiştik. Sayın Genel Başkan'ın bu işi hızlandırmamız gerektiği hususunda bugünkü ziyarette ricaları oldu. Biz de arkadaşlarımızla değerlendirip hemen kendilerine ileteceğiz.” açıklamasında bulundu.

İki lider, görüşmelerinin ardından genel merkezde bekleyen basın mensuplarına kısa birer açıklama yaptı. Bahçeli’nin, aday belirleme sürecinde kendilerini ziyaret ettiğini hatırlatan Masum Türker, ''Cumhurbaşkanı adayı hususunda görüşmüştük. Kendileriyle bu görüşmeden, akabinde birkaç defa görüşüldükten sonra bir karara varılacağını açıklamıştık. Bu arada CHP Genel Başkanı ile beraber aniden Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu'nu açıklayınca, biz daha tam düşünme yapmadığımız için bu mevzuda o günkü konuşmalarımızı karşılayamayacağımızı bildirmiştik. Çalışmalarımızı sürdürüyorduk. Sayın Bahçeli'nin bizi ziyaretinin peşinden haklı bir sitemi oldu, 'iade-i ziyarette bulunmadınız daha, kararınızı nasıl vereceksiniz’ diye.” şeklinde konuştu. Aday konusunda parti yetkilileri ile bir araya geleceklerini belirten Türker, "Kendileri bize bazı söylemlerde bulundular. Kendilerine teşekkür ederiz. Umuyorum bu süreç birkaç gün içinde sona erer” ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Bahçeli de kısa açıklamasında, Türker’e teşekkürlerini ileterek, "Verimli bir konuşma olmuştur. İnşallah gelişmeler de hayırlı olur diye düşünmekteyim." dedi.

Basın mensuplarının, "CHP ve MHP'nin cumhurbaşkanlığı adaylığı için önerdiği Ekmeleddin İhsanoğlu'na takviye hususunda bir kararınız var mı?” şeklinde bir soru yönelttiği Masum Türker, "Daha cumhurbaşkanı isim seviyesinde bir desteğimizi belirtmemiştik. Sayın Genel Başkan bu işi hızlandırmamız gerektiği hususunda bugünkü ziyarette ricaları oldu. Biz de arkadaşlarımızla değerlendirip hemen kendilerine ileteceğiz.” değerlendirmesinde bulundu. DSP Genel Başkanı, bir gazetecinin, "İhsanoğlu’na bazı itirazlarınız vardı” hatırlatması yapması üzerine, "Şahıs olarak etmedik. Konuştuklarımızı kucaklama sürecini tamamlamadığını söyledik.” diye ifade etti.

Türker ve Bahçeli, eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin tarafından verilen bir soru önergesinde dile getirdiği Hizmet Hareketi’ne yönelik bir kumpas kurulduğuna dair iddialar sorulması üzerine ise ikisi de konuyu incelemediklerini belirterek cevap verdi. Açıklamalarının ardından Bahçeli, Türker'e aracına kadar eşlik etti. İki lider de bir süre aracın şoförünü bekledi.

CİHAN

Yorumlar