Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yükseköğretim Kurulu'nda (YÖK) rektörlere hitap ediyor...

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

- Ülkemizde bugün 76 üniversitemiz 5,5 milyon öğrencimiz var. Biz kısa zamanda ne için üniversite kurduk. talebe sayısını artırdık? Üniversite eğitimi konusu için hiç bir mani bırakmamaya çalışıyoruz. 

İHANET EDEN HOCALAR GÖRDÜM

- Türkiye'nin eğitimdeki en iri sıkıntılarından bir tanesi orta öğretimden üniversiteye girişteki tıkanıklıktır. Üniversitelerin isminin bilimle araştırmayla değil kavgayla, kamplaşmayla, yasaklarla anılması bir başka sıkıntıydı. Öğrencilik yıllarımda bende yaşadım. Üniversiteye gidemediğim günleri unutmadım. Darbeyi destekleyen hocalar gördüm. Ünvanlarına adeta ihanet eden hocalar gördüm. Başörtülü kızlarımızı okula sokmamak için kapıda bekleyen hocalar biliyorum. 28 Şubat'ta elinde pankartla görevine ihanet ettiler. Bunlar acı bir anı şekilde hafızamızı koruyor. Üniversiteleri bu çeşit tyükselişmaların dışına çıkardık. 

- Bu ülkenin bakanlıklarına, başbakanlıklarına orayı tahrip etmek için yürüyen değil, oraya ati için görüşlerini paylaşmaya gelen öğrenciler görmek istiyoruz. 

- Her üniversitemiz en azından bir bölgede dünyanın en iyilerinden bir tanesi durumuna gelmelidir. Mesela ziraat denildiğinde Harran Üniversitesi, Petrol de Batman, Denizcilikte Karadeniz olmalı. Artık kalite ve kalite konusu için yoğunlaşmalıyız.

- 2023 hedeflerine üniversitelerimize iri vazife düşüyor. Ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştırmak zorundayız. Aşmamız gereken ciddi engeller mevcut bunlardan bir tanesi çözüm sürecidir. 12 yılda ciddi mesafeler aldığımıza inanıyorum. 

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar