CHP'li Erdemir: Yatak istatistikleri ülkede sıkıntı olduğunu gösterdi

CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, Türkiye'deki çarpık yapıyı anlamanın yolunun yataktan geçtiğini ifade etti. Yatak istatistiklerinin ülkedeki siyaset, sosyal politika ve demokraside sıkıntı olduğunu gösterdiğini dile getiren Erdemir, Bursa'daki...

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Erdemir: Yatak istatistikleri ülkede sıkıntı olduğunu gösterdi

CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, Türkiye'deki çarpık yapıyı anlamanın yolunun yataktan geçtiğini ifade etti. Yatak istatistiklerinin ülkedeki siyaset, sosyal politika ve demokraside sıkıntı olduğunu gösterdiğini dile getiren Erdemir, Bursa'daki ceza infaz kurumlarındaki yatak doluluk oranları yüzde 100-200 arasında değişirken kentteki otellerin yatak doluluk oranının yüzde 55-60 seviyesinde seyrettiğine dikkat çekti.

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Aykan Erdemir, kente turist gelmediğini ve işletmelerin düşük karlılıkla çalıştığını anlatarak, otelleri değil, cezaevlerini dolduran Türkiye'nin hastaneleri de doldurduğunu, özellikle hastanelerin yoğun bakım, acil servis ve yenidoğan ünitelerini doldurduğunu, hijyenin önemli olduğu yerlerde kapasite fazlası hasta kabulüyle nitelikli sağlık hizmeti verilmesinin söz konusu olmadığını kaydetti.

"Hastanelerden cezaevlerine Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı tablo; yanlış yatakları dolduruyoruz, dolu olması gereken yatakları boş bırakıyoruz." diyen Erdemir, Bursa'nın Mudanya ilçesinde, seçim kampanyasının başladığı günden beri hummalı bir çalışma yürütüldüğünü söyledi.

Erdemir, şöyle devam etti: "Kentteki hummalı çalışma; turizme yönelik değil. Mudanya İlçe Emniyet Müdürlüğü, seçim startıyla birlikte CHP ilçe örgütünü taciz etme, mobbing yarışına girdi. İlçe Başkanımız, yönetim kurulu, kadın ve gençlik kolları üyelerimiz dahil seçim kampanyasında çalışmalara katılan pek çok üyemiz, sabahın erken, gecenin geç saatlerinde evlerinden uygunsuz şekilde alınmakta ve kendilerinde seçim çalışmaları sırasında çekilen fotoğraflar gösterilmektedir. Kendilerine zorla bir ifade imzalatılmaya çalışılmaktadır. İfadede, (Ben miting sırasında 'Hırsız Recep Tayyip Erdoğan diye bağırdım, bunun suç olduğunu bilmiyorum) deniliyor. Emniyet yetkilileri bir yönlendirmede bulunuyor. CHP'lilere, kendi istem ve beyanları dışında ifade imzalatılıyor. Bu çok açık taciz, mobbing ve siyasi baskı girişimidir. Seçimi CHP'nin kazandığı, AKP'den belediyeyi aldığı ilçede, bugün Emniyet adeta CHP'yi cezalandırıyor, gözdağı veriyor, CHP'li üyelerin üzerinde baskı kuruyor."

Yazılı ve görsel basında yaptırım, yargı yoluyla yapılırken iken internet yayıncılığında idari kararla basın mensupları üzerinde en ağır yaptırımların uygulanabildiği yasal düzenlemeler yapıldığını belirten Erdemir, ülkede sadece demokrasiye değil bilgi ekonomisine de zarar verildiğini, bunun en somut örneğini geçen haftalarda izlediklerini söyledi. CİHAN

Yorumlar