Bakan Yıldız Fidan'ın MİT'e dönüşünü anlattı

MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın görevine dönüşü ile ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'dan da izahat geldi

Google Haberlere Abone ol
Bakan Yıldız Fidan'ın MİT'e dönüşünü anlattı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Hakan Fidan’ın yine MİT Müsteşarı olması ile ilgili, “Cumhurbaşkanımızla Başbakanımızın birlikte oluşturduğu istişare neticesinde buna karar verildi ve bu biçimde devam ediyor” dedi.

Hakan Fidan’ın mebus adaylığından vazgeçip tekrar MİT Müsteşarlığı’na gelmesini, ‘ihtiyaç’ şekilde değerlendiren Yıldız, “Hakan Fidan, başlı başına kıymetli bir arkadaşımızdır. Türkiye’de son derece gizemli, her birimizin bilmesi gerekmeyen konular, bu süreci dikkatle yönetmesi gereken, bilhassa çözüm süreciyle alakalı, hele hele Suriye gibi, Irak gibi, Libya bunun şeklinde krizlerin, Mısır bunun şeklinde rejimle alakalı Türkiye’nin şuan içerisinde olduğu tyükselişmalı alanın komşusu bulunan bir ülkenin MİT Müsteşarlığı’nı yapıyor. Biz bir Hollanda’dan, bir Belçika’dan bahsetmiyoruz. O sebepten dolayı her birimiz, nerede gereksinim hissediyorsak, orada göreve hazır olacak biçimde yetiştik" dedi. 

Hakan Fidan milletvekilliği yapabilir mi? sorusunu da değerlendiren Bakan Yıldız, "Herhangi bir görevi, diğerine tercih etmek bunun şeklinde bir şey söz konusu değil. Hakan Fidan, milletvekilliği yapabilir mi? Yapabilir. Bakanlık yapabilir mi? Kabiliyet şekilde bakanlık yapabilir. MİT Müsteşarlığı yapabilir mi? Şuanda zaten yapıyor. Ama buna karar verecek bulunan gene sayın Cumhurbaşkanımızla Başbakanımızın birlikte oluşturduğu istişaredir. O istişare neticesinde buna karar verildi ve bu biçimde devam ediyor. Burada da ‘Acaba bir problem mı çıktı? O sıkıntıdan öteki bir fırsat doğar mı?’ diye düşünenlerin gene yanıldığını görüyorum. Hakan Fidan kendisini olduğu makamlarda yetiştirmiş, ülkesi için faydalı olmaya devam edecek kabiliyetli bir arkadaşımızdır” diye konuştu.

 

 

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar