Bakan Bozdağ 'Görevden alma yok' dedi, İzmir’deki müdür açığa alındı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, emniyet mensuplarının görevden el çektirilmesi gibi bir durum olmadığını söyledi fakat İzmir Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Bora Köprü’nün, silahını teslim ederek açığa alındığı ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Bozdağ 'Görevden alma yok' dedi, İzmir’deki müdür açığa alındı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, emniyet mensuplarının görevden el çektirilmesi gibi bir durum olmadığını söyledi fakat İzmir Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Bora Köprü’nün, silahını teslim ederek açığa alındığı ortaya çıktı.

Bakan Bozdağ, Ankara'da düzenlenen adli yargı hâkim ve cumhuriyet savcı adayları atama töreni çıkışında basın mensuplarının sorularını cevapladı. 17 Aralık operasyonlarından sonra görevden almalarla ilgili konuşan Bozdağ, emniyet mensuplarının görevden el çektirilmesi gibi bir durum olmadığını, yapılan işlemin görev yeri değişiklikleri olduğunu belirtti. Bozdağ’ın bu açıklamaları yaptığı günden önce İzmir'de, 17 Aralık operasyonlarından sonra Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevine getirilen Bora Köprü de açığa alınmıştı. Göreve geldikten 20 gün sonra TCDD İzmir Liman İşletmesi'ne yönelik yolsuzluk operasyonu yapan Köprü'ye, operasyonu durdurması için Vali Toprak ve eski İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay tarafından baskı uygulandığı iddia edilmişti. İlgili telefon görüşmeleri gazetelerde yer almıştı. Silahını teslim ettikten sonra açığa alınan Köprü’nün, şubeden mesai arkadaşları tarafından alkışlarla uğurlandığı öğrenildi.
Bozdağ’ın açıklaması şu şekildeydi: "Türkiye bir hukuk devletidir. Türkiye'de fişleme yoktur. 'Fişleme vardır' diyenler yalan söylüyorlar. Hükümete dönük bir karalama kampanyası içerisindeler. AK Parti iktidarları döneminde insanları kodlayan, fişleyen bütün uygulamalara, geçmişe dönük olanlar da dahil hepsine son verilmiştir. Böyle bir şey yoktur, olması da mümkün değildir. Görevden el çektirme diye bir şey de yok, görev yeri değişiklikleri yapılıyor. Bir yerde görev yapan kamu görevlisi, dün o görevi ona Anayasa ve yasalara uygun nasıl veriyorlarsa bugün görev yeri değişiklikleri de Anayasa'ya uygun bir şekilde yapılmaktadır."

17 Aralık operasyonlarının ardından görevden alınan İzmir Mali Suçlarla Şube Müdürü Emin Göktaş'ın yerine, Sosyal Hizmetler Şube Müdür Yardımcısı Bora Köprü getirilmişti. Bu süreçte İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ihaleye fesat karıştırma, rüşvet, yolsuzluk, irtikap, ihalelerle ilgili bilgi sızdırma ve limanlardaki işlemlerde usulsüzlük iddiasıyla yürütülen soruşturmayla ilgili olarak Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri operasyon başlatmıştı. Vali Toprak ve Emniyet Müdürü Bilkay'ın, Bora Köprü'ye operasyonu yapmaması yönünde telkinde bulundukları, telefon kayıtlarıyla ortaya çıkmıştı. Bu görüşmeleri cep telefonuna kaydettiği öğrenilen Köprü, baskılara rağmen savcılıktan gelen talimatı uygulayarak, 7 Ocak'ta göreve getirilmesinden yaklaşık 20 gün sonra operasyonu yapmıştı. CİHAN

Yorumlar