Bahçeli Erdoğan'a yüklendi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 17-25 Aralık operasyonunda rol oynayan hakim ve savcıların mesleklerinden ihraç edilmesiyle ilgili konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli Erdoğan'a yüklendi
 Çorum mitinginde halka seslenen Bahçeli,  "Erdoğan ömür boyunca kendisini ve ailesini güvence altına almak için başkanlık arayışındadır. 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk sürecinden yakayı kurtarmak için Türkiye'ye komplo kurmaktadır. Hakim ve savcılar hırsızlar tarafından mesleklerinden ihraç edilmektedir. Polisler, rüşvetçiler tarafından cezaevine atılmaktadır. Hırsız kovalamakta, masum kaçmaktadır. Tam bir hukuk cinayeti yaşanmaktadır. Keşmekeşlik had safhadadır. Adalet boğazlanmaktadır" dedi. 


IMF borcu zaten ödenecekti

Başbakan Davutoğlu'nun IMF'yle ilgili sözlerini eleştiren Devlet Bahçeli, IMF'ye olan borçların belli bir takvim içinde ödeneceğini belirterek, AK Parti hükümetinin 2005 yılında IMF'ye başvurarak borç istediğini söyledi.

Dış borcun 400 milyar dolara çıktığını dile getiren MHP lideri Bahçeli, "Davutoğlu her yere IMF'ye borç ödemekle övünüyor. Bunu da aklınca milliyetçikle ilişkilendiriyor. Türkiye’nin IMF’ye olan borcu belirlenmiş bir takvim kapsamında zaten ödenecekti. Fakat bizzat AKP hükümeti, 2005 yılında IMF’ye müracaat etmiş, borç almak gayesiyle kuyruğa girmiştir. Davutoğlu bundan hiç bahsetmemektedir. Bu konuya hiç girmemektedir. Başbakan IMF’yle borç ilişkisinin kesildiğini sürekli tekrar ederken, AKP iktidarları döneminde dış borcun yaklaşık 270 milyar dolar artmasını nasıl izah edecektir? Ve dış borcun 2002’ye göre yüzde 206 çoğalmasını nasıl anlatacaktır? AKP borçlanmış, Çorumlu ödemiştir. AKP lobilere teslim olmuş, Çorumlu katlanmıştır" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı İhanet içinde

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AKP’ye 400 milletvekili istemesinin suç olduğunu ifade eden MHP lideri Bahçeli,
"Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkmak pahasına başkanlık için uğraşması suçtur. PKK-HDP-İmralı canisiyle birlikte yeni Anayasa hazırlığı içinde olması suçtur. Tarafsızlıkla ilgili şeref ve namus üstüne ettiği yemini çiğnemesi suçtur. Korumakla yükümlü olduğu mevcut devlet nizamını dinamitlemeye çalışması suçtur. Yolsuzluk yapması, rüşvet çarkını işletmesi suçtur. Erdoğan Cumhurbaşkanı makamındaki 9 aylık mazisinde defalarca suç işlemiştir. Belçika’da Cumhurbaşkanı’nın 'ihanetten başka suçu yoktur’, demiştir. Bu konuda Anayasa’yı referans göstermiştir. Erdoğan, bilesin ki, referans gösterdiğin Anayasa seni kurtaramayacaktır. Ve Anayasa senin vatana ihanet ettiğini çok açık belgeleyecektir. Türk milletinin sana verdiği yetkiyi kötüye kullanmanın bedeli karşılıksız kalmayacaktır. Tarafsızlığını bozmanın, Türkiye düşmanlarıyla bir ve beraber olmanın faturası mutlaka önüne koyulacaktır." ifadelerini kullandı.

Yorumlar