Bahçeli: Bir öneride bulunmuşsak kardeş partiden o öneriyi niye saklayalım?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli,Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e 'MHP olarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e çatı adayı önerisi götürdüğü' ile ilgili haberlere açıklık getirdi. Devlet Bahçeli iddialara ilişkin olarak, "Basına saygımız...

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli: Bir öneride bulunmuşsak kardeş partiden o öneriyi niye saklayalım?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli,Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e 'MHP olarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e çatı adayı önerisi götürdüğü' ile ilgili haberlere açıklık getirdi. Devlet Bahçeli iddialara ilişkin olarak, "Basına saygımız var, basında her yazılanın da doğru olmadığı kanaatindeyim. Sayın Cumhurbaşkanımıza eğer bir öneride bulunmuşsak aynı kökten gelen kardeş bir partiden o öneriyi niye saklayalım, değil mi?” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'yi makamında ziyaret etti. Görüşmenin ardından Bahçeli ve Destici basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 28 Ağustos 2014 tarihinde 11. Cumhurbaşkanı’nın görev süresinin tamamlandığını belirten Bahçeli, “Yasaya göre 29 Haziran’dan itibaren Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin başlayacak. Bu süreçte ilk defa halk tarafından bir cumhurbaşkanlığı seçimi söz konusu olacağı için MHP olarak sayın cumhurbaşkanlarımız, Meclis Başkanımız ve şimdi de siyasi partilerimizi ziyaret ederek görüş alışverişinde bulunmaktayız. Türk siyasi hayatında önemli ve güzide bir yeri bulunan Büyük Birlik Partisi’de bugün ziyaretimizde bulunduk. Görüşmelerimiz Türkiye’nin gerçeklerine dayalı olumlu bir iklimde gelişmekte. İnşallah sona doğru böyle ulaşacağımıza inanıyorum. Sayın genel başkana ve parti yöneticisi arkadaşlarımıza teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. İnşallah tekrar görüşme ümidiyle.” diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye ziyaretinden dolayı şahsı ve partisi adına teşekkür eden Destici ise şunları söyledi: “MHP Türk siyasi hayatının en köklü siyasi partilerinin başında gelmekte. Sayın genel başkan döneminde de Türkiye’nin içene düştüğü kaostan çıkmasında toplumsal uzlaşmada çok önemli katkılar sundular. Bu konuda da kendisine olan teşekkürlerimizi ifade ediyoruz. İlk defa Türkiye’de cumhurbaşkanı halk tarafından seçilecek. BBP olarak bunu başından beri savunduk ve doğru bir karar olduğunu düşünüyoruz. Burada sadece bir çekincemiz vardı. O da tek dönem seçilmesini istemiştik. Çünkü ikinci dönem seçilme gündeme geldiğinde mutlaka seçilme gayesiyle bir takım girişimler başlatılıyor. Bu da cumhurbaşkanlığı makamını zedeler düşüncesindeyiz. Tabi seçilecek cumhurbaşkanı ile ilgili bizim ortaya koyduğumuz ana esaslar ile MHP’nin bugün bize anlattığı esasların uyuştuğunu görmekten mutluluk duyuyoruz. Hem anayasaya uygunluk anayasal çerçevede kalınması ve tüm toplumu kucaklayacak olması hem de tarafsızlığını asla yitirmemesi bunun başında geliyor. İnşallah Türkiye bu şekilde cumhurbaşkanını seçecektir diye düşüyorum. MHP Genel Başkanının ortaya koyduğu çatı aday formülünü çok önemsediğimizi ve buradan bir netice alınabilirse bu çatı mümkün olursa Türkiye’nin her tarafını kapsarsa ben Türkiye’nin birliği ve beraberliği için ve içinden geçtiği durumu da göz önüne alacak faydalı olacağını düşünüyoruz. Önümüzdeki günlerde de bu görüşmeler sürecek ve inşallah Türkiye, cumhurbaşkanını huzur ve barış içinde seçer diye düşünüyoruz.”

Konuşmaların ardından bir basın mensubu, 'Bugün bir gazetede MHP olarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e çatı adayı önerisi götürdüğünüz haberleri yer aldı bu konuda neler söyleyeceksiniz?' sorusuna Bahçeli, “Basına saygımız var, basında her yazılanın da doğru olmadığı kanaatindeyim. Sayın Cumhurbaşkanımıza eğer bir öneride bulunmuşsak aynı kökten gelen kardeş bir partiden o öneriyi niye saklayalım, değil mi?” cevabını verdi. CİHAN

Yorumlar