Bağımsız Kütahya Milletvekili Bal: Polise gözdağı veriliyor

Bağımsız Kütahya Milletvekili İdris Bal, rüşvet ve yolsuzluk operasyonu ardından emniyette başlayan görevden alma, yer değiştirme, açığa alma işlemleri ardından şimdi de ihraçların başlaması konusunda operasyonlarla ilgisi olan, katkısı...

Google Haberlere Abone ol
Bağımsız Kütahya Milletvekili Bal: Polise gözdağı veriliyor

Bağımsız Kütahya Milletvekili İdris Bal, rüşvet ve yolsuzluk operasyonu ardından emniyette başlayan görevden alma, yer değiştirme, açığa alma işlemleri ardından şimdi de ihraçların başlaması konusunda operasyonlarla ilgisi olan, katkısı olan herkesin bir bağlamda cezalandırıldığını söyledi. "Polise gözdağı veriliyor. Kızım sana söylüyorum, gelinim sen anla bağlamında." diyen Bal, polis teşkilatının tamamen partinin direktifi doğrultusunda hareket ettirilmeye çalışıldığını vurguladı.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Bal, hazırladığı 'Polise 17 Aralık Darbesi; Hasar Tespit Raporu'nu kamuoyu ile paylaştı. Polisin tuz olduğunu ve kokması halinde herkesin zarar göreceğini belirten Bal, Emniyetin, herkesin güvendiği bir yer olması gerektiğine dikkat çekti.

Kimsenin, polislerin arasına fitne atma hakkı olmadığını ancak bunun atıldığını dile getiren Bal, kurumsallaşmış bir yapının mahvedildiğini kaydetti. Görevden el çektirilen kişilerin hizmet süreleri, hastalıkları, çocuklarının eğitim durumları, şark hizmetini kaç defa yapmış oldukları, başarıları gibi hiçbir ölçüte bakılmadan, şarka ve batıdaki küçük illere atamaları yapıldığını dile getiren Bal, "Bu şekilde 48 bin personel bir ilden başka bir ile tayin edildi. Aynı ilde bir birimden başka bir birime, bir ilçeden başka bir ilçeye atamaları kapsayan il içi tayinlerin ise 75 bine ulaştığı ifade ediliyor. Örneğin; Ankara’da Mamak’ta çalışan bir polis Kızılcahamam, Şereflikoçhisar gibi uzak ilçelere atanarak iller arası tayin olmuş gibi bir duruma düştü. 75 bin il içi tayinin arasında, 17 Aralık sonrası bazı polislerin görev yerinin 4-5 kez değişmesi gibi mükerrer tayinler de yer almaktadır. Bu veriler dikkate alındığında, il içi yer değiştiren personel sayısının 50 bin civarında olduğu hesaplanmaktadır. Böylece, tayin edilen toplam personel sayısının 100 bin civarında bir rakama ulaştığı tahmin ediliyor. Ailelerini de sayarsak, yaklaşık 300 bin civarında vatandaşımız mağdur edildi." diye konuştu.

Filistin ve Mısır meselesinin iç politikaya malzeme yapılmamasını isteyen Bal, "Sandığa yönelik, halkı kutuplaştırmaya yönelik bir adım atıyorsunuz, burda bir samimiyetsizlik var. İki yüzlülük demek istemiyorum." ifadelerini kullandı.

Rüşvet ve yolsuzluk operasyonu ardından emniyette başlayan görevden alma, yer değiştirme, açığa alma işlemlerin ardından şimdi de ihraçların başlamasına yönelik ise Bal, operasyonlarla ilgisi olan, katkısı olan herkesin bir bağlamda cezalandırıldığını söyledi. "Polise gözdağı veriliyor. Kızım sana söylüyorum, gelinim sen anla bağlamında." diyen Bal, polis teşkilatının tamamen partinin direktifi doğrultusunda hareket ettirilmeye çalışıldığını vurguladı.

Devlet ve iktidar ayrımını iyi bilmek gerektiğini belirten Bal, "Gerektiğinde iktidarın üyelerine karşı operasyon yapılabilir. Gazete küpürleriyle bizi kapatıyorlar diyorlardı, biz de karşı çıkıyorduk. Şimdi gazete kupürlerine inerek, dedikoduyla tasfiye edilme noktasına geldiler. Ama bu ülkede baskı olsa da bir yargı olduğuna inanıyorum. Danıştay, Yargıtay ve Anayasa Mahkemesi olduğuna inanıyorum. Bunların yargıdan döneceğini düşünüyorum. 28 Şubat gibi bir dönem olduğunu düşünüyorum. Bugün şakşakçılık yapanlar o gün özür dileyecek." şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar