FETÖ dolandırıcılarına operasyon

Kendilerini polis, savcı olarak tanıtıp, "FETÖ/PDY terör örgütü listesinde adınız yer alıyor" diyerek dolandırıcılık yaptığı iddia edilen 3 şüpheli tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol
FETÖ dolandırıcılarına operasyon
İstanbul'da kendilerini polis, savcı olarak tanıtıp, vatandaşları "FETÖ/PDY terör örgütü listesinde adınız yer alıyor" diyerek dolandırıcılık yaptığı iddia edilen 3 şüpheli tutuklandı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, bir kadını arayarak kendilerini polis, savcı olarak tanıtan kişilerin, "FETÖ/PDY terör örgütü listesinde adınız yer alıyor. Altın veya para karşılığında isminizi listeden çıkarabiliriz" dedikleri bilgisi üzerine çalışma başlatan Tuzla İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, mağdurla irtibat kurarak şüpheli M.K.Y'yi yakaladı.

Şüpheli M.K.Y'nin, "Olayları S.K. ve G.A. ile birlikte gerçekleştirdik" ifadesinden yola çıkan polis ekipleri diğer iki şüpheliyi de yakaladı.

Şüphelilerin üzerlerinde ve araçta yapılan aramada 58 bin 200 lira ile 12 gram altın, 1 takı seti,1 inci kolye, 1 gümüş kolye, 1 çift altın küpe ve 6 bilezik ele geçirildi.

Soruşturma neticesinde, şüphelilerin, Tuzla ve Kartal'da 4 farklı olayda 78 bin 500 lira ile 70 bin liralık ziynet eşyasını dolandırıcılık yöntemiyle elde ettikleri tespit edildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edilen 3 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Yorumlar