Takvimlerdeki namaz saatlerine dikkat!

Saatlerin bu yıl geri alınmaması nedeniyle bir yıl önceden basılan takvimlerdeki namaz saatleri öylece kaldı. 30 Ekim'den itibaren namaz saatleri, takvimdeki göstergelere birer saat eklenerek uygulanacak

Google Haberlere Abone ol
Takvimlerdeki namaz saatlerine dikkat!
Sonhaberler / Haber Merkezi

Yaz saati uygulamasının bu yıl sürekli hale getirilmesinden sonra namaz saatlerinde de karışıklık yaşandı. Her yıl ileri geri saat uygulamasına göre hazırlanan takvimler bu yıl da aynı şekilde hazırlanmıştı. Ancak yaz saati uygulamasında karar kılınması namaz saatlerinde karışıklığa yol açtı. 30 Ekim'den itibaren takvimlerdeki göstergelere birer saat eklenmesi gerekiyor. Dikkat edilmediği halde, yanlışlıkla, ezanların bir saat erken okunma ihtimali bulunuyor. 

Diyanet İşleri Başkanlığınca kış saati uygulamasının kaldırılması nedeniyle takvimdeki namaz saatlerine 30 Ekim'den itibaren bir saat eklenerek ezanların okunması istendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, müftülüklerden, kış saati uygulamasının kaldırılması nedeniyle, daha önceden hazırlanan Diyanet Takvimindeki namaz saatlerine 30 Ekim'den itibaren bir saat ekleyerek ezanların okunmasını istedi.

DİYANET 81 İLE UYARI GÖNDERDİ

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan ileri saat uygulaması genelgesi, 81 il müftülüğüne gönderildi. Genelgede, Diyanet Takviminin ön yüzünde bulunan namaz vakitlerinin Bakanlar Kurulunun saatlerin geri alınması kararına göre yayına hazırlandığı ve basımının yapıldığı belirtilerek, Bakanlar Kurulunun yeni kararı uyarınca yaz saati uygulamasının yıl boyu sürdürülmesinin kararlaştırıldığı hatırlatıldı. Bu durumda, 30 Ekim-31 Aralık arasındaki günlerde, takvimlerde yer alan namaz vakitlerine bir saat eklenerek ezanların okutulması gerektiği bildirildi.

Öte yandan, Diyanet İşleri Başkanlığı yetkilileri, yaz saati uygulamasının devam etmesi dolayısıyla vatandaşların da bu duruma dikkat ederek Diyanet Takvimindeki namaz saatlerine bir saat eklemeleri uyarısında bulundu.

Resmi Gazete'de 8 Eylül de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararıyla 30 Ekim Pazar günü 04.00'ten itibaren saatlerin bir saat ileri alınması uygulaması olan "kış saati" uygulaması kaldırılmıştı.

Yorumlar