Hyundai i30

Hyundai i30, Almanya'da tasarımı yapılan, Güney Kore'nin tasarım anlayışıyla üretilmiş modern ve Avrupalı bir araç. Araca ilk bakışta dikkatinizi çeken, ön farların dalga desenli yapısı oluyor.

Google Haberlere Abone ol
Hyundai i30

Hyundai i30, Almanya'da tasarımı yapılan, Güney Kore'nin tasarım anlayışıyla üretilmiş modern ve Avrupalı bir araç. Araca ilk bakışta dikkatinizi çeken, ön farların dalga desenli yapısı oluyor. Sis farlarının kenarında yer alan LED gündüz farları aracın imajına ayrı bir hava katmış. Aracın her donanım seviyesi alüminyum alaşımlı çelik jantlı olarak sunulmakta. Yan kısımlarında yer alan derin omuz çizgileri ve krom çıtalar araca oldukça şık bir görünüm vermiş. Ön tarafın şıklığı arkaya doğru daralan camları spor bir araç imajını yansıtmış. Dikiz aynasından arka stoplara kadar uzanan omuz çizgileri dikkat çekici. Arka tarafının görüntüsü aracın imajını hissettiriyor. Tampon köşelerindeki sis  farları, ortadaki Hyundai logosu, geri dönüş kamerasıyla kendinden emin bir araç havasında duruyor. Arka cam üstündeki spoiler, iki parça halindeki stoplar ve kedi gözleri araca çok yakışmış. Gövde rengindeki geniş tamponlar uzak doğunun gizemini yansıtmış.

Aracın iç mekanı kalitenin gösterime çıkmış halini yansıtmakta. Kapı içlerinden, göğüslükte kullanılan malzemeye kadar kalitenin göstergesi. Orta konsol sürücünün rahat etmesi için tasarlanmış. Konsolda, direksiyonun altındaki yerlerde ve kapı kollarında piyano siyahı kaplama ve kırmızı göstergeler aracın içerisini zenginleştirmiş. Direksiyon üç moda ayarlı yumuşaklık seviyesiyle, üzerindeki hız sabitleyici ve müziğin ayarlanmasını sağlayan düğmeleriyle şıklığı yansıtıyor. Araçtaki müzik sistemi Hyundai'nin diğer modellerinde kullandığı, Bluetooth ve USB üzerinden müzik yayını yapabilen, mükemmel bir ses kalitesine sahip modeli. Müzik sisteminin altındaki eşya gözünün de kullanışlı olduğunu söyleyelim. Çift bölmeli klima sistemi, renkli yol bilgisayarı, spor metal pedal takımlar, deri kumaş karışımı ısıtmalı koltuklar, 10 yönlü hafızalı elektrikli sürücü koltuğu konforun seviyesini anlamanıza yardımcı olacaktır. Direksiyonun Comfort modda kullanılması düşük hızlarda yumuşaklık, Sport modda kullanıldığında yüksek hızlarda sertlik vermekte. Aracın anahtarsız giriş ve çalıştırma kolaylığı sunması kullanıcılarını oldukça memnun edecek.

Hyundai i30 1,6 benzinli ve dizel motor seçenekleriyle kullanıcılarına sunulmuş. 1,6 GDI benzinli modeli 135 PS motor gücüne sahip. 1495 kg'lık i30'u kaldıracak kapasiteye sahip bir motor. Elite modeli en fazla donanıma sahip olan modeli. 1,6 CRDİ 128 hp 260 tork  ve 6 ileri şanzumana sahip olan dizel modeli, benzinli modeller kadar seri bir araç. Araçlardaki ses yalıtımı oldukça başarılı bir şekilde yapılmış. Panaromik cam tavan ve sunroof  seçenekleri aracın gösterişine katkıda bulunmuş. 

C segmenti araçlar içerisinde uzun bir gövdeye sahip olan araç, 4300 mm uzunluğunda. Aracın bagaj hacmi de  378 litreyle oldukça geniş bir alan sunmuş. Ön koltukların rahatlığı, arka koltukların geniş diz mesafesi aracın heybetini yansıtıyor. Euro NCAP tan 5 yıldız alan, 7 hava yastıklı, savrulmayı önleyen ESP sistemli Hyundai i30 sizi de dünyasına çağırıyor.

Yorumlar