Yurt müdürü Sabah'ın haberini yalanladı: Yurtta S.B. ve K.K. diye öğrenci yok

Malatya Hacı Mehmet Karagözlü Öğrenci Yurdu Müdürü Nezahat Baş, bugün Sabah Gazetesi'nin manşetinde yer alan Malatya’da Hizmet Hareketi’ne ait yurtlardaki öğrencilere siyasi yönlendirme yapıldığı, devlet büyüklerine hakaret edildiği, yurttan ayrılmak ist.

Google Haberlere Abone ol
Yurt müdürü Sabah'ın haberini yalanladı: Yurtta S.B. ve K.K. diye öğrenci yok

Malatya Hacı Mehmet Karagözlü Öğrenci Yurdu Müdürü Nezahat Baş, bugün Sabah Gazetesi'nin manşetinde yer alan Malatya’da Hizmet Hareketi’ne ait yurtlardaki öğrencilere siyasi yönlendirme yapıldığı, devlet büyüklerine hakaret edildiği, yurttan ayrılmak isteyenlere baskı uygulanarak odalara kilitlendiği iddialarını yalanladı. Yurt müdürü Baş, haberde yer alan ‘Cemaate ait yurtlar’ şeklinde ibarenin gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Kentte Hizmet Hareketi’ne gönül veren Hacı Mehmet Karagözlü tarafından yaptırılmış bir bayan öğrenci yurdu var. Başka yok. Haberde ileri sürüldüğü gibi bizim S.B. ve K.K. isimli öğrencimiz yok. Yani haber siyasi yalan." dedi.

Yurt Müdürü Nezahat Baş, Sabah Gazetesi'ndeki haberle ilgili olarak yurtta 96 üniversite birinci sınıf öğrencisi kız öğrencisinin barındığını ve her türlü bilginin Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Emniyet Müdürlüğü’nde bulunduğunu ifade etti. Yurttan ayrılmayı düşünen öğrencileri baskı iddiasının tamamen mesnetsiz olduğunu anlatan Baş, “Buradaki öğrencilerin tamamın 18 yaşını doldurmuş, reşit olmuş öğrencilerdir. Böyle bir baskı ve tehdit kesinlikle olamaz. Bu öğrenciler kendi iradeleriyle karar verecek yaştalar. İsteyen barınmaya devam eder, istemeyen kendi özgür iradesiyle yurttan ayrılma hakkına sahiptir. Kimseyi zorla ve tehditle tutmak aklımızın ucundan bile geçmez. Öğrencilerin odalara kilitlenerek yurttan ayrılmalarına izin verilmediği külliyen yalandır. Yüzlerce öğrencinin ayrılmak istediği söyleniyor ancak bu da yalan çünkü yurdumuzda 96 öğrenci kalıyor. Söz konusu haberde 27 tane öğrencimizin AK Parti il başkanına gidip yardım istedikleri iddiası da kesinlikle yalandır. Herhangi bir öğrencimiz AK Parti İl Başkanlığı'na gidip herhangi bir konuda yardım istememiştir. Ayrıca S.B. ve K.K. adlı iki öğrencinin yalan ifadelerine yer veriliyor. Bizim bu isimlerde öğrencilerimiz yoktur. Saat 20.00 ile 21.00 arasında her öğrencimiz istediği gibi vakit geçirir. Kimseye zorla tweet attırılmaz veya attırılamaz. Bu iddialar hepsi üniversiteli olan öğrencilerimizin akıl düzeyiyle alay etmektir. İddianın akla ve mantığa uymayan kısmı ise öğrencilerin ders çalışamaması yalanıdır. Bu kesinlikle iftiradır, çünkü hiçbir öğrenci ders çalışamadığı yerde değil bir yıl, bir dakika durmaz. Ayrıca ,yurdumuzu en cazip hale getiren şeylerden biri geniş ve ferah etüt salonlarımızdır. Biz öğrencimizin başarısına çok önem veririz. Keşke gazetecilik yaparak biraz araştırma zahmetine girip de böyle mesleklerine yakışmayan haberler yapmasalardı.”

NEDEN AK PARTİ İL BAŞKANLIĞI’NA GİDİLİYOR DA EMNİYETE SAVCILIĞA GİDİLMİYOR

Yurtta hiçbir siyasi propaganda yapmama şeklinde kararları bulunduğunu vurgulayan Baş, “Yurdumuzda hiç kimseye siyasi bir propaganda yapılmamaktadır. Kurumumuzda farklı siyasi partilere sempati duyan öğrencilerimiz var. Hiçbirine siyasi düşüncesinden dolayı baskı ya da telkin yapılmamaktadır. Gazetenin haberinde geçen iddialar aklı başında insanların inanmayacağı dedikodulardır. Ses kayıtlarını birkaç gün önceden dinletildiği iddiasını ise akıl ve mantığın kabul etmeyeceği ortadadır. Bununla birlikte ‘devlet yöneticilerine beddua ediliyor’ iddiası tamamen gerçek dışıdır. Ayrıca kurum olarak aldığımız karar çerçevesinde hiçbir parti lehine ya da aleyhine siyasi propaganda yapılamaz. Böyle bir şikayet varsa neden AK Parti İl Başkanlığı’na gidiliyor. Emniyet müdürlüğü veya savcılığa gidip şikayet edebilirlerdi. Siyasi bir yalan atılmış görünüyor. Tüm bu yalan ve iftira haberlerle öğrencilerimiz ve velilerimiz huzursuz edilmek istenmektedir. Emelleri ne olduğu bellisiz bu haberler halk nezdinde hedeflediği menzile ulaşamayacaktır ” diye konuştu. Baş, yurttan ayrılmak istenen öğrencilerden söz edilmesine karşın yurtta kalmak için yeni başvurular almaya başladıklarını kaydetti.

YURTTAKİ ÖĞRENCİLER: SABAH'IN HABERİ YALAN

Yurtta kalan eczacılık fakültesi öğrencisi Rüveyda Köse, yurtla ilgili iddiaların tamamını yalan olduğunu söyledi. Tamamen kendi iradesiyle hayatına yön verdiğinin altını çizen Köse, hiç kimsenin kendisi adına sosyal medya hesabı açamayacağını, buna ciddi tepki verebileceğini kaydetti. Yurttaki öğrencilerin özgür iradesiyle hareket ettiğini söyleyen Köse, internete düşen ses kayıtlarının internete düşmeden dinletildiği iddiasının tamamen yalan olduğunu ifade etti. Yurtta beddua seansları gibi bir duruma da rastlamadığını anlatan Köse, “Burada beddua değil belki devlet ve ülke için hayır dua edilir” şeklinde konuştu.

Halkla ilişkiler öğrencisi Zeynep Tarhan yurtta iddia edildiği gibi bir siyasi baskılar olmadığını dile getirdi. Haberlerdeki iddiaların yalan olduğunu düşünen Tarhan, siyasi bir konuşmaya hiç tanık olmadığını ifade etti. Tıp öğrencisi İrem Sevinçer eğitim sezonunun başından bu yana yurtta kaldığını, bugüne kadar siyasi bir telkin olmadığını kaydetti. Yurda ilk geldiğinde siyasi bir propaganda yapılamayacağı şeklinde kendilerine belirtildiğini anlatan Sevinçer, beddua seansları haberlerinin gerçekle ilgisi olmadığını kaydetti. Yurt ortamının çok iyi olduğunu vurgulayan Sevinçer, “Beğenmesem burada kalmam. Ben çok memnunum. Her açıdan seviyorum burayı” ifadelerini kullandı.
CİHAN

Yorumlar