YSK Başkanı Güven: Islak tutanaklar seçimin teminatıdır

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, ıslak tutanakların seçimin teminatı olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
YSK Başkanı Güven: Islak tutanaklar seçimin teminatıdır

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, ıslak tutanakların seçimin teminatı olduğunu söyledi. Güven ayrıca tutanaklarda yanlışlık var ise bunların düzeltileceğini belirtti.

Güven, YSK binası önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. İşin sonuna gelindiği bilgisini veren Güven, "Yapılan işlemlerle ilgili her seçim döneminde olduğu gibi bir itiraz süreci var. Bu süreci yaşayacağız. YSK herhangi bir sorun intikal eder mi etmez mi bilemeyeceğim. İtirazlara ilçe seçim kurulları karar verecek. İtirazlar üzerine il seçim kurulları karar verecek. Bekleyeceğiz bu bir yasal süreç. Vatandaşlarımızın, siyasi partilerimizin sakın olmalarını istiyoruz. Ben 30 sene hakimlik yaptım. Yasal hakkı olmadığı sürece kimsenin bağırıp çağırarak kimsenin hak elde ettiğini görmedim. Herkes sükûnet içinde varsa hakkını ileriye sürsün. Sürebilmelidir zaten. Ancak bunu yasal çerçeve içerisinde yapmalılar. Ben sonuçların bir an önce alınmasını temenni ediyorum. Seçim sonucunun da vatanımıza milletimize hayırlı olmasını diliyorum. İlçe seçim kurullarını güvensinler. Tüm konuşmalarımda belirttiğim gibi seçimlerde siyasi partiler yarışıyor. Seçimi de siyasi partiler götürüyor. Sonuçları da siyasi partiler alıyor. Sandık kurullarının çoğunda siyasi partiler var." dedi.

Islak imzalı tutanaklarla YSK tutanaklarının tutmadığı iddiasına ise Güven, "Biz yüzde doksanın üzerinde seçim sonuçlarını siyasi partilerle paylaştık. Kendi internet sitemizde de yayınlıyoruz. Islak tutanaklar seçimin teminatıdır. Bu tutanaklarda yanlışlar var ise bunlar siyasi partilerin temsilcilerinin bulunduğu ilçe seçim kurullarında düzeltilecek ve bizim internet sayfamızda yayınlanacaktır. Kimsenin tedirginliği olmasın." cevabını verdi.
CİHAN

Yorumlar