Yozgat’ta üretilen 10 bin keklik doğaya salınacak

Yaban hayatın korunmasına yönelik çalışmalarını sürdüren Doğa Koruma ve Milli Parklar Yozgat Şube Müdürlüğü bu yıl içerisinde Çalatlı Kekelik Üretim İstasyonunda üretimi yapılacak olan 10 bin adet kınalı kekliğin tamamının farklı...

Google Haberlere Abone ol
Yozgat’ta üretilen 10 bin keklik doğaya salınacak

Yaban hayatın korunmasına yönelik çalışmalarını sürdüren Doğa Koruma ve Milli Parklar Yozgat Şube Müdürlüğü bu yıl içerisinde Çalatlı Kekelik Üretim İstasyonunda üretimi yapılacak olan 10 bin adet kınalı kekliğin tamamının farklı illerde doğaya salınacağını bildirdi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Yozgat Şube Müdür Vekili Hasan Tezer, yaptığı açıklamada, 2014 yılı içerisinde programa alınan üretimin yüzde 99 civarında gerçekleştirdiklerini söyledi. Tezel, "Yozgat'ta üretilen 10 bin adet kınalı kekliğin tamamı doğaya salınacak. Bunlardan 3 bin 500 adedi Yozgat ilimizin değişik yerlerinde salınacak. Diğer kalanlar; Konya, Sakarya, Karabük, Balıkesir, Kırklareli ve Edirne yapılan tahsisler doğrultusunda bu illerimize gönderilecek." dedi.

Amaçlarının son yıllarda artan avcılık baskısıyla azalan doğadaki Kınalı keklik popülasyonunu bir nebze olsun desteklemek olduğunu kaydeden Tezer, "Üretilen kekliklerimiz kendilerine bakacak ve doğada kendini besleyecek duruma geldiğinde doğaya bırakılıyor. Bunun yanı sıra hobi olarak keklik beslemek isteyen vatandaşlarımıza yönelik keklik satışı da yapılmaktadır. Vatandaşlarımızın uygunsuz yollardan elde etmesini engellemek için hobi amaçlı genel müdürlüğümüz komisyon marifeti ile belirlemiş olduğu fiyatlardan şahıslara hobi amaçlı kınalı keklik satışını gerçekleştiriyoruz. 2014 yılı komisyonun belirlediği 38 TL'dir isteyen vatandaşlarımıza satış yapılmaktadır." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar