Yetenekli çocuklar ödüllendirildi

Özel Kızılırmak Eğitim Kurumları, bir yıl süresince yapılan çalışmalarda üstün başarı gösteren öğrencilerini ödüllendirdi. Törene katılan yaklaşık 100 öğrenciye altın, kupa ve madalya verildi. Özel Kızılırmak Anadolu ve Fen...

Google Haberlere Abone ol
Yetenekli çocuklar ödüllendirildi

Özel Kızılırmak Eğitim Kurumları, bir yıl süresince yapılan çalışmalarda üstün başarı gösteren öğrencilerini ödüllendirdi.

Törene katılan yaklaşık 100 öğrenciye altın, kupa ve madalya verildi. Özel Kızılırmak Anadolu ve Fen Lisesi Salonu’nda gerçekleşen törende ailelerin mutlulukları görülmeye değerdi. Her çocuğun gizli yeteneğinin bulunduğunu ifade eden Özel Kızılırmak Eğitim Kurumları Müdürü Hayrettin Kaya, "Çocuklar kendilerine has kişilik özellikleri ile doğarlar ve doğdukları andan itibaren de birbirinden farklı huy ve karakter özellikleri sergileyerek büyürler. Her çocuk kaş,göz,boy, gibi fiziksel özellikleriyle nasıl diğerlerinden farklıysa,sahip olduğu yetenek ve yatkınlıklarıyla da başka çocuklardan farklıdır.Çocuğun hem doğuştan getirdiği,hem de sonradan kazandığı becerilerin farkında olabilmek önemlidir. İlgili ve dikkatli ebeveynler bu yetenekleri fark ederek zamanında ve doğru yönlendirmelerde bulunabilir ve çocuklarının daha sosyal ve çok yönlü yetişmelerine katkıda bulunabilirler." dedi.

Özel Kızılırmak İlköğretim Okulu Müdürü Hasan Hüseyin Ertaş ise çocukların yeteneğinin bulunması için şu önerileri sundu: "Öncelikle çocuğun özgürce dağıtıp, bir şeyler yaratacağı kendine ait bir alanı olmalı. Bunun yanında çocuğun ilgi duyduğu alan ne olursa olsun mutlaka cesaretlendirilmeli.

Özellikle yaratıcı çocuklar için çocuğun bir faaliyet içinde yer alması sağlanmalıdır. Bu tip çocuklar eşyaları parçalara ayırıp birleştirmekten hoşlanırlar. Engellemeden teşvik edilmelidir.Mesela kullanılmayan aletler çocuğa verilerek incelemesi için fırsat verilebilir.Ayrıca soru sormalarına da imkan tanınabilir.Yaratıcı yapıdaki çocuklar çok fazla olarak ve sıra dışı sorular sorarlar.Cesaretlendirin.Soruları geçiştirmeyin.Cevabını bilmediğiniz sorular olduğunda çekinmeden bilmediğinizi söyleyerek cevabını beraber araştırıp bulmaya çalışın.Birlikte gezilere çıkarak,ona ilginç gelen yerleri görmeye gidin.Analitik düşünen çocuklar için bir şeyler yapılırken uygulanan kurallar ve takip edilen yöntemler çok önemlidir. Her şeyin mantıksal bir sebebi olduğuna inandıkları için de her şeye bir açıklama beklerler. O nedenle mesela haberleri beraber izleyip,olan biten gelişmeler ve nedenleri üzerine konuşmak çok yararlı olur.Bu tip çocuklar problem çözmekten hoşlanırlar.deneyler yapmayı severler.Mümkün olduğunca bu ortamlarda bulunmasına imkan vermeye çalışın.Laboratuarlar ya da atölyeler bu tip çocuklar için çok heyecan verici yerlerdir."

CİHAN

Yorumlar