Yenimahalle’nin üreten kadınları emeklerini sergiledi

Ankara Yenimahalle Meslek Edindirme ve Hobi Kursları’nda eğitim gören kursiyerlerin bir yıllık emekleri görücüye çıktı. Kursiyerleri bu özel günlerde yalnız bırakmayan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, bu kez de Serhat, Gazi, Uğrak...

Google Haberlere Abone ol
Yenimahalle’nin üreten kadınları emeklerini sergiledi

Ankara Yenimahalle Meslek Edindirme ve Hobi Kursları’nda eğitim gören kursiyerlerin bir yıllık emekleri görücüye çıktı. Kursiyerleri bu özel günlerde yalnız bırakmayan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, bu kez de Serhat, Gazi, Uğrak ve Çakırlar kurs merkezlerinde el emeği göz nuru eserlerin yer aldığı sergilerin açılışını yaptı. Gazi ve Uğrak kurs merkezlerinde hazırlanan sergide, Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden işçiler de unutulmadı, 301 madenci için 'Soma Köşesi' kuruldu.

Başkan Yaşar, ilk olarak Serhat Kurs Merkezi’nde Yenimahalleli kadınların sergi heyecanına ortak oldu. Yaklaşık 150 kursiyerin kurdele nakışı, tel kırma, ahşap boyama, giyim ve resim gibi 10 farklı branşta bir yıl boyunca aldıkları eğitimlerle yaptıkları ürünleri dikkatle inceleyen ve beğenisini ifade eden Yaşar, kursiyerleri tek tek tebrik etti.

“MÜJDE VERMEYE GELDİM”

Serhat’ın, geçen dönem yapılan yatırımlarla Yenimahalle’nin en düzenli yerleşim yerlerinden biri haline geldiğini ifade eden Yaşar, “Size müjde vermeye geldim” diye seslendi. Gelecek kuşaklara daha güzel bir Serhat Mahallesi bırakmak için bu hizmet döneminde de var güçleri ile çalışacaklarını belirten Yaşar, “Bu sene sonu itibariyle Serhat Kültür Merkezi’nin temellerini hep birlikte atacağız. Burada hemşehrilik bilinci gelişecek. Kadınından gencine, engellisinden yaşlısına herkes, bu merkezde sosyal-kültürel etkinliklerde bulunabilecek.” dedi. Kültür merkezi sözü alan kadınlar, Yaşar’ı uzun süre alkışladı.

GAZİ’DE SOMA KÖŞESİ

Ardından Gazi Kurs Merkezi’ne geçen Başkan Yaşar, burada da kursiyerlerle bir araya geldi. Kurs merkezinde 300 kursiyerin eserlerinin yer aldığı serginin açılışını yapan Yaşar, Soma Köşesi’nde yer alan anı defterine, “Soma şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, bir daha böyle üzücü olayların yaşanmamasını diliyorum. Tüm Türkiye’nin başı sağ olsun.” diye yazdı.

Gazi Mahallesi’nin adına yaraşır hizmetler almaya devam edeceklerini belirten Yaşar, “Gazi Mahallesi, bu seçimlerde bize çok büyük destek verdi. Beni destekleyen, desteklemeyen tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Buranın adına yakışır bir mahalle olması için çalışacağız. Eksiklikleri de neler yapılması gerektiğini de biliyoruz.” diye ifade etti.

CİHAN

Yorumlar