Yenimahalle’de Şeb-i Arus sevinci

Ankara Yenimahalle Belediyesi, Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin 740. 'Vuslat Gecesi' yıl dönümü anma programı olan 'Şeb-i Arus' töreni gerçekleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Yenimahalle’de Şeb-i Arus sevinci

Ankara Yenimahalle Belediyesi, Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin 740. 'Vuslat Gecesi' yıl dönümü anma programı olan 'Şeb-i Arus' töreni gerçekleştirdi.

Türk tasavvuf musiki konseri ve Mevlevi semazenlerin gösterisinin büyük beğeni kazandığı Nazım Hikmet Kültür Merkezi’ndeki törene, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Müftü Eyyup Demir, Başkan Yardımcısı Erhan Aras, Başkan Vekili Müslüm Ertekin, Sarıyar Belediye Başkanı Halil Ünsal, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 'Sevgiliye Kavuşma' günü olarak kabul edilen Hz. Mevlana’nın vefat gecesinde ve bu gecenin yıl dönümlerinde yapılan Şeb-i Arus töreni, belediyenin ev sahipliğinde gerçekleşti.

Mevlana’nın hayatından, kişiliğinden ve ölüm gününden bahseden Yenimahalle Müftüsü Eyyup Demir, “Mevlana’nın vefatının 740’ıncı yıl dönümünde onu anmak ve zikretmek için hep birlikte buradayız. Mevlana’nın ölümü, sevgiliye kavuşma günü olarak kabullenilmiştir. Şeb-i Arus fedakârlıkla başlar, yaşam boyunca devam eder, öbür âleme kavuşmakla tamamlanır. Ona göre ölüm bir son değildir.” diye konuştu.

Konuşmasının sonunda Yaşar’a teşekkürlerini sunan Demir, “Bu anlamlı günde, böyle bir programı tertip ettikleri için önce Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’a ve onun ekibine teşekkür ediyorum. Biz müftülük olarak ne zaman başkanımızın kapısını çalsak bizi geri çevirmez ve her daim yardımcı olur.” dedi.

“DEĞERLERİMİZ VARLIK NEDENİMİZDİR”

Mevlana’nın Sevgiliye Kavuşma Gecesi’nin 740. yılında ilçe halkı ile bir arada bulunmaktan onur duyduğunu belirten Yaşar, “Sadece ülkemizde ve İslam coğrafyasında değil tüm dünyada tanınan, evrenselleşen, sınırlarını aşan, barış, kardeşlik ve sevginin simgesi haline gelmiş Hazreti Mevlana’yı anmak için bir aradayız. Ne kadar şanslı bir milletiz ki Mevlana, Hacı Bektaş-ı Veli, Yunus Emre gibi değerlerimiz var. Değerlerimiz bizim varlık nedenlerimizdir, onlara sahip çıkmalıyız. Ne mutlu ki Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde Mevlana anılıyor ve semazenlerimiz ellerini semaya açıp hakka dönüyor.” diye konuştu.

Vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşen program, konuşmaların ardından Türk tasavvuf musiki konseri ile devam etti. Ardından Kocatepe Camii İmam Hatibi İsmail Coşar’ın kasideleri, Mevlevi sema ayini ve 2010 Türkiye Kur'an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Dünya Birincisi Hafız Ali Tel’in Kuran tilaveti ile sona erdi.

CİHAN

Yorumlar