'Yeni Avukatlık Yasa Tasarısı'yla avukatlık mesleği bitme noktasına geldi'

Erzurum Baro Başkanı Av. Faruk Terzioğlu, yeni Avukatlık Yasa Tasarısı'nın, avukatlık mesleğini rekabetçi piyasaya açık hale getirdiğini ve mesleki kaliteyi düşüreceğini söyledi.Bu tasarıyla avukatlık mesleğinin tamamen bitme noktasına...

Google Haberlere Abone ol
'Yeni Avukatlık Yasa Tasarısı'yla avukatlık mesleği bitme noktasına geldi'

Erzurum Baro Başkanı Av. Faruk Terzioğlu, yeni Avukatlık Yasa Tasarısı'nın, avukatlık mesleğini rekabetçi piyasaya açık hale getirdiğini ve mesleki kaliteyi düşüreceğini söyledi.

Bu tasarıyla avukatlık mesleğinin tamamen bitme noktasına geldiğini öne süren Baro Başkanı Terzioğlu, "Yeni taslak, ihtiyaçları karşılamaktan uzak olup, mesleğimize ve barolara vurulan darbedir." dedi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Erzurum Baro Başkanı Av. Faruk Terzioğlu, "Özgürlükçü bir anlayışla savunma mesleğinin hızla bağımsızlaştığı bir dünyadaki uygulamaların tam tersine ülkemizde savunmanın etkisizleştirilmesi, mahkemelerden dışlanması için bu tasarı önemli bir kapıyı aralıyor. Bir defa yasa bütüncül olarak değerlendirildiğinde tasarı baroların evrensel hukuk metinlerine, uluslar arası sözleşmelere, anayasalara ve hukukun genel ilkelerine bağlı olarak hukukun üstünlüğünü, insan haklarını kollama ve savunma gibi misyonunu bilinçli olarak ortadan kaldırmayı amaçlıyor. Baroları toplumun genel dinamiklerinden dışlayarak sadece mesleki kalıplara hapsetmeyi, genel yarar koşulunun arkasında duran ve bunu savunmak için yasal yetkileri kullanan baroları etkisiz kılmayı amaçlıyor. Yeni taslak, İhtiyaçları karşılamaktan uzak olup, mesleğimize ve barolara vurulan darbedir." değerlendirmesinde bulundu.

'HUKUK PROFESÖRÜ OLMAYAN FAKÜLTELER MERDİVENALTI FAKÜLTELER'

Türkiye genelinde birçok üniversitedeki hukuk fakültelerinin hiçbirinde hukuk profesörü olmadığını söyleyen Faruk Terzioğlu, hukuk profesörü olmayan fakültelerin merdivenaltı fakülteler olduğunu söyledi. Terzioğlu, "Bugün Türkiye genelindeki birçok üniversitelerin hukuk fakültelerinde hukuk profesörü yoktur. Hukuk profesörü olmayan fakülteler merdiven altı fakülteler, hükümetin ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) Başkanlığının bu soruna çözüm bulması gerekir. Yargı tam anlamıyla bağımsız ve özgür değil. Yeni Avukatlık Yasa Tasarısı ile avukatlık mesleği bitirilecek. Zaten şu anda bile avukatlık mesleği bitmiş durumdadır. Her gün hak aramamızın önüne engeller konuluyor. Oysa aradığımız haklar bize değil, vatandaşlara ait. Yani aslında engeller onların önüne koyuluyor. Dolayısıyla yeni bir avukatlık yasasına ihtiyaç yoktur." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar