Yayla yıkımları için valilik emri yayınlandı

Bolu’da bugün gerçekleştirilen yayla evlerinde ki kaçak yapılaşmaların ardından “Mera-Yaylak ve Kışlakların Kullanım Esasları” ile ilgili Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları’nın imzası ile “Valilik Genel Emri” yayınlandı.Bolu Valisi...

Google Haberlere Abone ol
Yayla yıkımları için valilik emri yayınlandı

Bolu’da bugün gerçekleştirilen yayla evlerinde ki kaçak yapılaşmaların ardından “Mera-Yaylak ve Kışlakların Kullanım Esasları” ile ilgili Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları’nın imzası ile “Valilik Genel Emri” yayınlandı.

Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları yaylalara geleneksel yayla evinin dışında villa tipi ev yapanlara fısat vermiyor. Başlatılan yıkım kararları ile ilgili olarak Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları’nın imzası ile “Valilik Genel Emri” yayınlandı. Genelgede şu ifadelere yer verildi; “İlimiz orman varlığı ve doğal güzellikleri ile Türkiye'nin incisi niteliğindedir. Ancak bu güzelliklerin son yıllarda yasalara aykırı olarak çirkinleştirildiği, uygun olmayan yapılarla orman, mera ve yaylaların güzelliklerinin bozulduğu, geleneksel yayla evi niteliğinde olmayan yapılarla gerek ormanların gerekse mera ve yaylalarımızın talan edildikleri üzülerek gözlemlenmektedir. Bu durumun önlenmesi amacıyla Bolu İli sınırları içerisinde bir dizi önlem alınması gerekli görülmüştür." denildi.

Yapılan açıklamada alınan önlemler ise şöyle sıralandı:

1- Orman sınırları içerisinde Orman Kanununun 17. maddesi gereği eksiksiz olarak yerine getirilecek ve çalışmalar 2014 yılı sonuna kadar tamamlanacaktır.

2- Mera ve yaylalarda yapılmış bütün inşaatlar Gıda, Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğünce kurulacak bir komisyon eliyle tespit edilecek ve yasalar çerçevesinde gerekli işlemler derhal başlatılacaktır.

3- 1 Mart 2014 tarihinden itibaren başlamış ve devam eden bütün kaçak yapı ve binalar 775 sayılı Gecekondu Kanununun 18. maddesi gereğince derhal yıktırılacak ve ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır.

4- Devlet mallarına yapılan işgal ve tecavüzlerin giderilmesi konusunda tüm kamu görevlileri gerekli çaba ve duyarlılığı göstereceklerdir. Gereğini yapmayanlar hakkında diğer kanunlardaki hükümler saklı kalmak kaydıyla 5442 sayılı Kanun ve 4483 sayılı Kanuna gereğince yasal işlem yapılacaktır.” CİHAN

Yorumlar