Yavaş: Normandiya ve Pearl Harbor örneklerini Polatlı’da uygulayacağız

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, Avrupa’da canlandırılması yapılan Normandiya ve Pearl Harbor çıkarmalarının aynısını Polatlı’da da uygulayacaklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Yavaş: Normandiya ve Pearl Harbor örneklerini Polatlı’da uygulayacağız

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, Avrupa’da canlandırılması yapılan Normandiya ve Pearl Harbor çıkarmalarının aynısını Polatlı’da da uygulayacaklarını söyledi. Yavaş, Polatlı’nın uyanışın, birliğin, dirilişin, kuruluşun, kurtuluşun ve kuruluşun toprağı olduğunu ifade etti.

Mansur Yavaş, Polatlı’da sivil toplum kuruluş temsilcileri, oda ve dernek başkanları ve mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Polatlı’nın da turizm ayağıyla kalkınacağına inandığını dile getiren Mansur Yavaş, “Hep derim ki Ankara’ya bir de benim gözümle bakın. Avrupa’da Normandiya çıkarması canlandırılmış. Turistler aynen o tarihte bu çıkarma nasıl yapılmış izlemeye gidiyor. 1 milyon kişi gidiyor orada para harcıyor. Yine Pearl Harbor baskını buna benzer bir sürü harp canlandırılıyor. Ve bunları yerinde görmeye insanlar gidiyor. Polatlı’ya Sakarya Meydan Muharebesi'nin nasıl yapıldığını, bu yapılan alanları gösterip. Hem tarihimize geçmişimize sahip çıkıp Cumhuriyetimizin nasıl kurulduğunu insanlara öğretebiliriz. Hem gelen turistlerin de burada neler olduğunu görmesini sağlayabiliriz. Oradan Gordion’a götürürüz. Duatepe, Kartaltepe her tarafı gezdiririz. Çokta turist getiririz buraya.” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar