Yaşlılara Evde Bakım Hizmetleri Projesi başladı

Sinop Valiliğinin uygulayacağı 'Yaşlılarımıza Evde Bakım Hizmetleri Projesi' başladı.

Google Haberlere Abone ol
Yaşlılara Evde Bakım Hizmetleri Projesi başladı

Sinop Valiliğinin uygulayacağı 'Yaşlılarımıza Evde Bakım Hizmetleri Projesi' başladı. İlk aşamada merkez ilçede 10 yaşlı vatandaşın yararlanacağı proje kapsamında evde bakım hizmetleri verilecek.

Konu ile ilgili bilgi veren Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, valilikler arasında ilk kez uygulanacak projenin hedeflerinin, yaşlı fertlerin ihtiyaç duyduğu evde bakım ve temizlik hizmetlerini yerine getirerek, sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamak ve gelecek nesillere örnek olmak olduğunu söyledi.
Projenin yaşlı fertlerin sağlık standartlarının yükseltilerek hayat kalitelerini arttırılmasına katkı sağlayacağını ifade eden Vali Köşger, “İl Özel İdaresinden bir araç tahsisi yapılmıştır. Yaşlılara Evde Bakım Hizmetleri Projesi bünyesinde bakım belgesi bulunan 4 bakım elemanı, 1 hemşire, 1 ebe, 1 teknisyen, 1 şoför görev yapacaktır. Yaşlılarımız hazırlanan günlük program çerçevesinde evlerinde ziyaret edilecek, bakım hizmetleri yerine getirilecektir. bu projede Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü uzmanları ve görevlileri yer almaktadır. Valiliğimizin bu projesinin başarılı olacağını umut ediyoruz. Uygulamanın ilk aşamasında başarı sağlanması durumunda projemizin tüm il geneline yaygınlaştırılması yönünde bir çalışma yapılabilecektir.” dedi. CİHAN

Yorumlar