Veliler özel okulu eğitim başarısı için tercih ediyor

Özel Antalya Envar Eğitim Kurumları velileri arasında memnuniyet araştırması yaptırdı. Anket sonuçlarına göre veliler özel eğitim kurumlarını tercihlerinin ilk sırasında; eğitim başarısı ve fiziki yeterlilik geliyor.     Özel...

Google Haberlere Abone ol
Veliler özel okulu eğitim başarısı için tercih ediyor

Özel Antalya Envar Eğitim Kurumları velileri arasında memnuniyet araştırması yaptırdı. Anket sonuçlarına göre veliler özel eğitim kurumlarını tercihlerinin ilk sırasında; eğitim başarısı ve fiziki yeterlilik geliyor.

    Özel Antalya Envar Eğitim Kurumları, Akdeniz Üniversitesi Proje Geliştirme, Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne (APGEM) ‘Veli Memnuniyeti Araştırması’ yaptırdı. 429 velinin katıldığı araştırma anket yöntemiyle gerçekleştirildi. Anket sonuçlarına göre velilerin özel okul tercihi faktörleri; eğitim-öğretim, fiziksel, sosyal ve psikolojik, ekonomik ve zaman olarak sıralandı. Eğitim faktörleri arasında; eğitim-öğretim kalitesi ile öğretmen kadrosu ilk iki sırada yer aldı. Fiziksel faktörler arasında ise öne çıkan yemekhane-kantin ve hijyen ile güvenlik oldu.

    Anket sonuçlarını Antalya Gazetecileri Cemiyeti’nde (AGC) düzenlediği basın toplantısında paylaşan Envar Kurucu Temsilcisi Dr. Mehmet Karakayalı, çalışmayı markalarının zayıf ve güçlü yönlerini belirlemek için yaptıklarını söyledi. Velilerinin talepleri arasında lise kapasitesinin artırılmasının da yer aldığını belirten Karakayalı, “Önümüzdeki eğitim dönemine 550-600 öğrenci kapasiteli bir okul açacağız.” dedi.

    Çalışmayı Antalya’daki tabloyu daha gerçekçi olarak ortaya koymak için diğer özel eğitim kurumları ile bir araya gelerek, genişleterek yapma arzusunda olduklarını ifade eden Karakayalı, “Doğruyu öğrenmek için beraber olmak gerekiyor. Bu çalışmayı özel okullar ve MEB okulları ayağında da genişleterek yapma niyetindeyiz. Türkiye bir çıta atlayacaksa eğitim sisteminin istenilen öğrencileri yetişmesiyle olacaktır.” diye konuştu.

    ÖĞRETMEN ÇOCUKLARI OKUYOR

    Anket sonuçlarına göre Envar’a en çok öğretmenler çocuklarını gönderiyor. Onları mühendis-mimarlar ile doktor-diş hekimleri izliyor. Envar’ın velilerinin yarıdan fazlasını yüksekokul, üniversite ya da lisansüstü mezunları oluşturuyor. Velilerin yüzde 75’den biraz fazlası ise Muratpaşa’da ikamet ediyor, ardından yüzde 13,9 oranında Kepez geliyor. CİHAN

Yorumlar