Vatandaş kovalarla petrol doldurdu!

Elazığ'ın Kovancılar ilçesine bağlı Saraybahçe köyünde arazide çalışma yapan iş makinesi, NATO akaryakıt boru hattını patlattı.

Google Haberlere Abone ol
Vatandaş kovalarla petrol doldurdu!

Araziyi düzeltmek amacıyla yapılan meslek sırasında iş makinesinin kırdığı boru hattından çevreye hızla akaryakıt akmaya başladı. Yaklaşık 50 mt. yüksekliğe fışkıran akaryakıtın çevreye daha çok yayılmaması için köylüler seferber oldu.

Hasarı onarmaya çalışan köylüler, bir yandan da akaryakıtın etrafını çevirip, tarlaya yayılmasına mani oldu. Olay yerine akın eden köylüler, ellerine geçirdikleri, pet şişeler ve kovalarla 3-5 tonluk tankerlere doldurdu. Köylülerin mazot havuzundaki yoğun çalışması enteresan görüntüler ortaya koydu. Bu arada haber verilmesine rağmen, Pazar günü bulunduğu için hiç bir yetkilinin gelmemesi dikkat çekti.

ÇOK YAKINDAN GEÇİYOR

Musa Demir, arsasının içinden boru hattı geçtiğini bildiğini, fakat hafta sonu bulunduğu için yetkililere ulaşamadığını söyledi. Demir, vakada herhangi bir ihmalin söz konusu olmadığını kaydetti. Görgü tanıkları da iş makinesinin meslek sırasında boruyu kırdığını ve akaryakıtın metrelerce yüksekliğe fışkırdığını aktardı. Yaklaşık 15 bin litre akaryakıtın çevreye yayıldığını anlatım eden görgü tanıkları, boru hattının çok derinde olmaması itibarıyla bu çeşit kazaların yaşanabileceğini kaydetti.

NATO boru hattında meydana gelen kaza itibarıyla İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler de hadise yerine gelerek araştırma yaptı. Olayla ilgili başlatılan soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

İHA

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar