Vali Güner: Ben halkın valisiyim halkın yanındayım

Tunceli Valisi Hakan Yusuf Güner, halkın valisi olduğunu herkesin ise kendisi için eşit olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Vali Güner: Ben halkın valisiyim halkın yanındayım

Tunceli Valisi Hakan Yusuf Güner, halkın valisi olduğunu herkesin ise kendisi için eşit olduğunu söyledi.

    Sağlık Bakanlığı tarafından Tunceli İl Sağlık Müdürlüğü’ne tahsis ettiği tam donanımlı 6 Acil Müdahale Ambulansı düzenlenen törenle hizmete girdi. İl Sağlığı Müdürlüğü 112 Acil Sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere gönderilen 6 adet ambulans için düzenlenen tören öncesi bir konuşma yapan Vali Hakan Yusuf Güner, Tunceli’de işsizliğin önlenmesi ve yapılan hizmetlere değinerek şunları söyledi: “112 hizmetleri son derece önemli. Şu anda ekstradan 6 araç kazandırmış olduk. Bu sayı 30 çıkmış oldu. Şu anda Tunceli’de eskiden bir takım filmler için ve hizmetler için gün verilirdi. Önceden hastahane çile hastanesiydi şu anda en geç bir hafta içinde tahliller yapılabiliyor. Elazığ’dan çevre illerden Tunceli’ye hasta gelmeye başladı.”

    Tunceli’nde işsizlik sorunun büyük sorunu teşkil ettiğini ifade eden Vali Güner, “Önümüzde günlerde 500 kişiyi işe yerleştireceğiz. İdari olarak ne kadar şeffaf davrandığımızın şahidi budur.Hiç bir şekilde kamera olmadan, noter olmadan ve kura olmadan kimseyi işe yerleştirmiyoruz. Ve işe yerleştireceğimiz kişiler hangi partiden olursa olsun fakirlik belgesi olan vatandaşlar olacak. Ben halkın valisiyim halkın yanındayım. Herkes bunu böyle bilsin. Benim gözümde herkes birdir ve eşittir. İşini yapan adam benim için en kıymetli adamdır.” diye konuştu.

    Yurt dışında yaşayan Tuncelili işadamlarına yatırım çağrısında bulunan Güner, “Ben buradan bütün yurt dışında yaşayan Tuncelilere sesleniyorum. Kardeşim gelin rahatlıkla kapımızı açın Tunceli’ye yatırım yapın. Biz devlet olarak her türlü kolaylığı sağlamaya hazırız.” diye konuştu.

    Tunceli’nde son dönemlerde birahanelerde yaşanan olaylara da dikkat çeken Vali Güner, birahanelerin ruhsatlara uygun hareket etmesi için gerekli kurumları harekete geçireceğini söyledi.

    Konuşmasının ardından 112 sağlık personeli ile ambulansların açılış kurdelesini kesen Vali Güner ambulansları gezerek bilgi aldı. Vali Güner, daha sonra Tunceli şehir merkezinde kahvehane ve esnafları ziyaret etti. Vatandaşlarla çay içip sorunlarını dinleyen Vali Güner, daha sonra Valilik makamına geçti. CİHAN

Yorumlar