Vali Ayyıldız: Aydın, turizmden hak ettiği payı almalı

Vali Erol Ayyıldız, Aydın’ın kültür ve turizm zenginliği açısından ülkenin en önemli kentlerinden biri olduğunu belirterek “Kentin turizmden alacağı hisseyi en üst noktaya çıkarmalıyız.

Google Haberlere Abone ol
Vali Ayyıldız: Aydın, turizmden hak ettiği payı almalı

Vali Erol Ayyıldız, Aydın’ın kültür ve turizm zenginliği açısından ülkenin en önemli kentlerinden biri olduğunu belirterek “Kentin turizmden alacağı hisseyi en üst noktaya çıkarmalıyız.” dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka ve beraberindeki heyet, 15-22 Nisan Turizm Haftası nedeniyle Vali Erol Ayyıldız’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, kentteki turizm faaliyetleri ile ilgili Vali Ayyıldız’a bilgi verdi. Aydın’ın coğrafi konum bakımdan ilk çağlardan beri bütün medeniyetlerin izlerini taşıyan bir kent olduğunu belirten Ayyıldız, “Aydın, kültür ve turizm potansiyeli açısından ülkemizin en önemli kentlerinden biridir. Bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirerek Türkiye ve dünyada Aydın’ın turizmden alacağı hisseyi en üst noktaya çıkarmalıyız. Kültür ve turizmin altyapısını tamamlayarak kazançlı çıkan Aydın ve ülkemiz olmalıdır. Altyapı konusunda da önemli bir adım da kongre merkezinin tamamlanmış olmasıdır ve faaliyete başlamış olmasıdır. Bu anlamda Efes Kongre Merkezi’nin yapılmasında emeği geçen herkese ve devlet büyüklerimize teşekkür ediyoruz. Aydın hak ettiği yeri alması için gerekli çalışmaları gerçekleştireceğiz.” diye konuştu.

Aydın’ın ülkede turizm bakımında ilk 5’te yer aldığını kaydeden İl Müdürü Aktakka ise kentin temizlik, bakım ve güvenlik açısından turizm sezonuna hazır olduğunu ifade etti. CİHAN

Yorumlar