Vali Aydın, Seramik Atölyesi'nin açılışını gerçekleştirdi

Siirt Valisi Ahmet Aydın, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Başkanlığı bünyesinde 'Seramik Eğitiminin Yaygınlaştırılması' projesi kapsamında oluşturulan Seramik Atölyesi'nin açılışını gerçekleştirdi.Kültür Merkezi alt katında...

Google Haberlere Abone ol
Vali Aydın, Seramik Atölyesi'nin açılışını gerçekleştirdi

Siirt Valisi Ahmet Aydın, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Başkanlığı bünyesinde 'Seramik Eğitiminin Yaygınlaştırılması' projesi kapsamında oluşturulan Seramik Atölyesi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Kültür Merkezi alt katında yapılan atölye açılış törenine Vali Yardımcısı Mustafa Pala, Siirt Defterdarı Meral Dönmez, İl Müftüsü Faruk Arvas, SYDV Müdürü Aydın Şakar, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Zekeriya Batur, Kızılay Şube Başkanı Yener Tanık, kurum müdürleri, kursiyerler ve davetliler katıldı. Seramik Atölyesi'nin açılışını gerçekleştiren Vali Aydın, incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı, yapılan ürünleri inceledi.

Vali Aydın, Siirt'in genç ve dinamik bir nüfusa sahip olduğunu belirterek, yoksul ve işsiz gençlerine yeni iş alanları oluşturulması amacıyla bu projenin hayata geçirildiğini söyledi. Aydın, "Amacımız yeni istihdam alanlarını oluşturmayı, kalifiyeli eleman yetiştirmek ve bu kapsamda ilimizin zengin kültürel değerlerini simgeleyen motiflerin yapıldığı ürünler ile ilimizin tanıtımına da katkı sunmayı hedefliyoruz.” dedi.

Proje koordinatörü Hüseyin Eren Özcan ise köklü bir tarihi geçmişi olan Siirt'in sahip olduğu kültürel değerleri simgeleyen tabaklar, kupalar ve hediyelik eşyalar yapılarak, ekonomisine ve tanıtımına katkı sunacaklarını belirtti. Seramik Atölyesi'nden 100 kişi faydalanacak. CİHAN

Yorumlar